Нови руско-английски сблъсъци и сълзотворен газ

Нови руско-английски сблъсъци и сълзотворен газ  | StandartNews.com

Френската полиция е използвала сълзотворен газ срещу английски и руски запалянковци след нови сблъсъци във Франция. Арена на поредното насилие между феновете и намесата на властите са улиците на Лил, информира Independent.

Кадри показват как привържениците на футболните отбори тичат из центъра на града, както и намесата на полицията, която се опитва да тушира напрежението между тях. Пресните сблъсъци идват, след онези в края на миналата седмица преди двубоя между Англия и Русия от Група B на Евро 2016.

Вчера от УЕФА предупредиха Русия, че при нови такива, свързани с фенове на "сборная", страната ще бъде изхвърлена от турнира.

Миналата седмица именно руските фенове нападнаха английските в Марсилия пред "Стад Велодром".

По непотвърдени информации в Лил днес се е чул силен тътен, който е бил причината за разпръскването на феновете по улиците, преди в крайна сметка запалянковците да се сблъскат с полицията в центъра на града. Част от баровете и ресторантите затворили по-рано.

УЕФА не може да накаже дадена страна са сблъсъци извън района на стадионите, но пресните инциденти със сигурност ще вдигнат под тревога Футболната асоциация на Англия и Руската футболна федерация.

По-рано днес Русия загуби от Словакия в Лил, а Англия се готви за мача си срещу Уелс в Ланс. Двата града са на разстояние от 25 км.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай