Новакът „Верея“ няма да взима футболисти на килограм

Новакът „Верея“ няма да взима футболисти на килограм | StandartNews.com

Вторият старозагорски тим в Първа професионална лига започна подготовката си за новия шампионат с малка част от футболистите

"Както знаете, „Верея" се раздели с доста момчета, все още разговаряме с много играчи и с някои от тях сме в напреднала фаза, но няма да избързваме и да вземаме футболисти на килограм, защото трябва да направим точна преценка от какви футболисти имаме нужда". Това заяви старши-треньорът на новакът в Първа професионална лига Александър Томаш, който днес изведе малка част от футболистите, които ще защитават честта и цветовете на втория старозагорски тим при майсторите. Засега сигурни нови попълнения в отбора на „Верея" са бразилецът Елиаш Да Силва, привлечен от „Берое", защитникът Илия Мунин, играл през миналия сезон в Банско, и халфът Светльо Диков от „Сливнишки герой".

„Основната ни цел през новия сезон е да показваме добър футбол", заяви Александър Томаш на първата си пресконференция. Както е известно, в неговия екип са още Константин Мирчев и Тодор Кючуков. Триото вече се наложи като уважаван професионален тандем в Банско и „Локомотив"/Горна Оряховица/.

До края на седмицата футболистите на „Верея" ще тренират на кокетната си база на "Трейс Арена". Същинската част на подготовката започвала от 20 юни, когато отборът заминава на лагер в Банско. Той ще продължи до 1 юли, а първата контрола - срещу Монтана, е планирана за 29 юни. След първия си лагер-сбор „Верея" ще се завърне за кратко в Стара Загора и на 3 юли заминава за Смолян, където ще проведе втория етап от подготовката си. Тук тимът ще остане до 11 юли и ще изиграе още една контрола - срещу „Поморие" на 6 юли. Томаш обяви, че са в процес на уточняване на още няколко отбора за контролни срещи. Последната контрола на „Верея" преди първия кръг от първенството при майсторите е предвидена за 23 юли срещу „Несебър". Мястото на мача щяло да се уточнява допълнително.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай