Поредна изненада за Нургюл, откъде дойде

Дългосрочна подкрепа за талантливата ни шахматистка

Поредна изненада за Нургюл, откъде дойде | StandartNews.com

Снимка: "Спорт в България"

Фондация „Спорт в България“, която активно подпомага млади спортни таланти и аматьорския спорт, обяви дългосрочна подкрепа за талантливата ни шахматистка Нургюл Салимова, която стана втора на Световната купа по шахмат за жени в Баку. 

„Нургюл Салимова е изключителна личност. Тя е доказателство, че с труд, упоритост и дисциплина всичко е възможно. За нас е привилегия да застанем зад нея и да засвидетелстваме нашето възхищение към нейния талант като ѝ осигурим дългосрочна подкрепа в подготовката за бъдещите състезания“, заяви меценатът и предприемач Мило Борисов, един от учредителите на фондацията. 

Мисията на Фондация „Спорт в България“ е да предоставя възможност на български спортисти да развиват таланта си и да постигат успехи за националния трибагреник. Организацята подпомага и реализирането на проекти за масов спорт, които промотират активен начин на живот и помагат на подрастващите да изградят спортна култура. 

Съобщението идва, след като двамата учредители на Фондацията – Мило Борисов и Роси МакКий дадоха премия за доброто представяне на даровитата шахматистка от 10 000 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай