Нова гордост от Боряна Калейн

Грацията ни завоюва два сребърни медала

Нова гордост от Боряна Калейн | StandartNews.com

Нова гордост от Боряна Калейн . Грацията ни завоюва два сребърни медала във финалите на отделните уреди в днешния ден от програмата на 40-то Световно първенство по художествена гимнастика, което се провежда в испанския град Валенсия, предаде Българската федерация по художествена гимнастика.

Безапелационната игра на Калейн й донесе среброто във финала на бухалки с резултат 33.550. По-късно, тя остана втора и във финала на лента с оценка 31.850 точки. Преди двата финала и сребърните отличия за Боряна стана ясно, че родната ни грация печели и втората индивидуална квота за България за Олимпиадата в Париж през 2024 година.

Другата ни състезателка - Стилияна Николова, остана шеста на бухалки, като не взе участие във финала на лента. Златото на бухалки и лента отиде за представителката на Германия Даря Варфоломеев. Трета на бухалки остана украинката Виктория Оноприенко с 33.550, а на лента с бронза се окичи Екатерина Веденеева от Словения с 31.100 точки.

Така България вече има три медала от финалите на отделните уреди на Световното в Испания. Калейн взе среброто на бухалки и лента, докато вчера Николова се поздрави с бронза на топка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай