Нова детска площадка зарадва жителите на Горубляне

Образователната детска площадка разполага с мини футболно игрище, люлка, пързалка със стена за катерене, фитнес уреди на открито и други

Нова детска площадка зарадва жителите на  Горубляне | StandartNews.com
  • Kaufland продължава проекта си за реконструкция и изграждане на общински детски площадки

Kaufland България продължава своя проект за обновяване и изграждане на нови общински детски площадки. Поредното съоръжение, което компанията дарява на София, е в кв. „Горубляне“ и вече е достъпно за посетители.

Образователната детска площадка „Kuniboo” е разположена между улиците „Детелина“ и „Борис Рангелов“ на площ от 590 квадрата. Инвестицията за реализацията на проекта е 65 000 лева. Те бяхa вложени за цялостно възстановяване на съществуващо съоръжение и прилежащите към него площи.

Новата площадка е подходяща за деца между 3 и 12 години. Тя е снабдена със съоръжения за игра, произведени от френска компания, сертифицирана със TÜV сертификат за качество. Малчуганите ще имат на разположение мини футболно игрище, люлка, пързалка със стена за катерене, фитнес уреди на открито и други. Площадката е застлана с ударопоглъщаща настилка, а за максимална сигурност и комфорт на посетителите е монтирана и ограда.

Акцент в площадката е образователният елемент – на територията й има пейки и табели с изписани на тях екологични послания, насочени към най-малките и техните родители. Сред тях са съвети за намаляване на пластмасата, пестене на ресурсите и увеличаване на консумацията на сезонни плодове и зеленчуци. Съоръжението носи името на малкия енот Kuniboo, който е талисман на собствената марка продукти на ритейлъра, предназначени за бебета и деца.

„Ремонтът и възстановяването на детска площадка в района, в който открихме нов хипермаркет, е част от ангажиментите, които сме поели за подобряване на градската среда. Чрез този проект продължаваме да изпълняваме и ангажимента си да бъдем верен приятел на децата и техните родители“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” на Kaufland България.

Първата образователна детска площадка Kuniboo беше отворена през ноември миналата година в ж.к. „Малинова долина“. Тя беше изградена като дарение за столичния район „Студентски“, като инвестицията за нея беше близо 190 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай