Нов регламент ни лиши от първи медал

Нов регламент ни лиши от първи медал | StandartNews.com

България можеше вече да има първия си медал от олимпиадата в Рио ако не беше интерпретирането на новия регламент в турнира по борба класически стил. Освен страната ни пряк потърпевш се оказа Николай Байряков, който се състезава в категория до 85 кг.

Талантливият ни борец бе принуден да излезе отново на тепиха само 13 минути след като надви с 2:1 в репешажа Мохамен Саад (Ег). Българският борец точно бе започнал да си почива от тежката схватка с египтянина, когато съдиите го извикаха за излезе в мача за бронза с беларусина Джавид Хамзатау, който имаше за почивка повече от 4 часа, след като загуби по обед на полуфинала. Свежият състезател на Беларус без проблеми спечели с 4:1 мача с изтощения до краен предел от предния мач Байряков.

"Има задължителна почивка, но съм сигурен, че нямаше 15 минути", коментира ядосаният Николай след като падна в репешажа. На същото мнение бе и неговия треньор Милчо Радуловски. "Нашия бе последен от репешажите и после го сложиха да играе първи малък финал, коментира разгневен Радуловски. - Има си регламент за почивка, който съдиите не спазиха заради телевизионното излъчване". Бесен от зала "Кариока" 2 си тръгна и главния треньор на националите Армен Назарян. За петото място Байряков ще получи премия от 30 000 лв от ММС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай