Нов бой по Манчестър Юнайтед! Триумф за Арсенал

Топчиите взеха дербито с късни голове

Нов бой по Манчестър Юнайтед! Триумф за Арсенал | StandartNews.com

С два късни гола Арсенал посече Манчестър Юнайтед с 3:1 в среща от четвъртия кръг в английската Висша лига, играна на стадион "Емиратс", предаде Гол.бг.

Двата отбора изиграха скучновато за своите стандарти първо полувреме, в което отправиха точно по един точен удар (при цели 8:2 неточни за лондончани).

Куриозното е, че и двете стрелби се превърнаха в голове. Първо Маркъс Рашфорд откри след пас на Кристиан Ериксен в 27-ата минута, а само 34 секунди по-късно Мартин Йодегор изравни.

"Червените дяволи" имаха лек превес от 56% по отношение контрола на топката, но "артилеристите" бяха по-дейни и търсещи попаденията.

Когато логиката сочеше, че Арсенал може да изкове победата, домакините бяха попарени след бърза контраатака на манчестърци в 88-атаминута.

Влезлият като резерва малко преди това Алехандро Гарначо се отскубна от защитата и вкара в долния десен ъгъл. Но и радостта на Юнайтед не продължи дълго, защото VAR маркира много тънка засада и голът беше отменен.

В 96-ата минута съдбата си направи още една шега с Юнайтед, като този път Арсенал изкова победата. Новата покупка Деклан Райс беше оставен сам в пеналта при изпълнение на корнер и дългогодишният "чук" намери долния ляв ъгъл след рикошет. Пет минути след това Габриел Жезус сложи точка на спора с трето попадение за домакините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай