Ноле тренира в очакване на решението - ще го депортират ли?

Асоциацията на тенисистите излезе с коментар след близо седмица мълчание по темата

Ноле тренира в очакване на решението - ще го депортират ли? | StandartNews.com

Новак Джокович тренира на централния корт в Мелбърн, очаквайки решение на правителството дали ще бъде депортиран все пак от Австралия. Такова се чака около обяд българско време, като е трудно да се прогнозира в каква посока ще отиде то.

Ноле е свободен, но се намесва министърът на миграцията

След близо седмица мълчание по темата, която със сигурност разтърси далеч не само тениса и спорта, Асоциацията на професионалните тенисисти най-сетне се реши да каже мнение, пише dir.bg.

Новак Джокович от понеделник е свободен да остане в Австралия, след като 5 дни бе в хотел за временно пребиваващи в страната, задържан на летището в Мелбърн, където пристигна да играе на Australian open. Около казуса има страшно много неясноти и от двете страни и полемиките не спират, но ATP реши, че е най-добре да "се покрие" и да не взима никакво отношение. До снощи, когато на сайта на организацията най-после се появи някакво мнение/съобщение.

"ATP уважава жертвите, които правят хората от Австралия в условията на пандемия, както и тяхната политика по отношение на емиграцията. Но усложненията от последните дни с играчи и тяхното влизане в страната показаха, че е нужна повече яснота и по-добра комуникативност около правилата.

Ясно е, че Новак Джокович е вярвал, че има необходимото медицинско изключение, за да се състезава. Случилото се от последните дни е лошо за репутацията на тениса, както и за подготовката на Новак за турнира Australian open. Изключенията на медицинска основа се дават от орган, независим от ATP, но ние бяхме в постоянен контакт, за да сме наясно с процеса. Приветстваме изхода на делото в понеделник и очакваме с нетърпение турнира.

Извън това обаче ATP продължава да насърчава състезателите да се ваксинират. Това се базира на научни изследвания и е важно за нормалното преминаване на всички нас през пандемията. Както и за по-лесното преодоляване на проблемите с пътуванията, мерките около което ще стават по-стриктни с времето. Окуражени сме от факта, че 97 от първите 100 играчи в света са ваксинирани в навечерието на Australian open."

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай