Петък,

„Нестле за Живей Активно!“ превръща 18-ти септември в празник на движението

От: Стандарт -
718
„Нестле за Живей Активно!“ превръща 18-ти септември в празник на движението
A
A
A
  • 5 активни лъча, предвождани от звездния отбор на „Нестле за Живей Активно!“ Град 2022, ще се срещнат на 18-ти септември на главната сцена на събитието пред НДК.

3 км мини маратон и вечерен марш на четири лапи със сборен пункт Кучешката градинка на Южен парк,  поход за родители с деца, тръгващ  от градинката пред църквата „ Св.Георги“ , атрактивно шествие на две, три или четири колела със старт Княжевска градина, танцов флашмоб по Витошка и поход на бързоходци от Театър Българска Армия дават старт на програмата на „Нестле за Живей Активно! Град 2022, чиято кулминация ще бъде на централната сцена пред НДК и ще продължи с „Нощ на отворените фитнеси“ до полунощ.

Първото вечерно издание на „Нестле за Живей Активно!“ Град 2022  си поставя за цел да превърне датата 18-ти септември в истински празник на движението и активния начин на живот.

От 5 различни лъча в центъра на София,  предвождани от някои от най-големите звезди на българския спорт и шоубизнес, ще тръгнат атрактивни шествия към централната сцена на събитието пред НДК. Идеята е всеки да може да избере как да се присъедини по най-забавния за него начин -  пеша, с тичане, танцувайки, с детска количка, на колело, тротинетка или скейт, сам или в компанията на деца, приятели, семейство и домашни любимци - единственото задължително условие е да са забавлява  активно и заедно с останалите.

Хората с домашни любимци ще се срещнат в 18 часа в Кучешката градина в Южен парк 2, където ги очакват  предизвикателства за четири лапи, поднесени от професионалния треньор на кучета Асен Аролски, много забавления и лакомства, осигурени от Purina. След това в 19 часа тръгва и благотворителния поход на четири лапи към НДК като  за всяка извървяна крачка от домашните любимци и техните стопани Purina ще дари храна на приютите за бездомни кучета и котки. От същата локация  по същото време тръгва и 3 км мини маратон, предвождан от националната рекордьорка на маратон Милица Мирчева, която ще покаже лично на всички осмелили се да се включат в маратона, че бягането може да бъде лесно и забавно и далеч не е само за професионалисти. 

В 19 часа тръгва и атрактивно шествие на две, три или четири колела от Княжеска градина. Скейтъри, велосипедисти и ентусиасти  на тротинетки ще могат да покажат  умения по пътя към НДК по обезопасено трасе, водени от рапъра Хоумлес и олимпийския шампион Йордан Йовчев, който ще блесне не само с халки, но и на тротинетка. На централната сцена пред НДК ги очакват специални изненади и предизвикателства, в които да покажат дали освен да правят трикове могат и да танцуват на колела.

Танците са застъпени и самостоятелно като флашмоб шествие, тръгващо от ъгъла на Витошка и Солунска в 19 часа. Още от 18 часа Алфредо Торес и световната шампионка на дълъг скок за девойки Пламена Миткова загряват, заедно с всички желаещи да се включат,  под звуците на горещи латино ритми, а на финала на шествието към танцуващите ще се присъедини и жива музика, за да бъде влизането им на централната сцена  на НДК още по-впечатляващо.

Бързоходци с артистични умения и добро настроение се очакват пред театъра на Българската армия, където артистите от трупата, Екатерина Дафовска , Евгени Иванов – Пушката и Маруся Иванова ще поведат пешеходното шествие и ще броят, заедно с ентусиастите общото количество извървени крачки, за да съобщят постигнатия рекорд от сцената пред НДК и най-активните да получат своите специални награди

Походът за родители с деца, е важен фокус на инициативата,  защото движението и активния здравословен начин на живот са навици, които се създават от най-ранна възраст. В градинката пред църквата „Свети Георги“  още от 18.30 часа са организирани  активни игри за всички възрасти с аниматори, среща с футболиста от националния отбор  Ивайло Чочев и младежите от юношеския отбор на ЦСКА 1948, които ще загряват и тренират с децата, както и много смях и снимки с талисмана на отбора лъвчето Арми. За всички ще има лакомства и награди, а най-активните в похода към централната сцена пред НДК, предвождан от  Тереза Маринова и певиците Поли Генова и Вики от Мастило, ще получат още изненадващи емоции.

Брандовете на Нестле България NESCAFÉ® 3in1, PURINA, NESTLÉ Fitness®, NESCAFÉ® Frappé, NESCAFÉ® Dolce Gusto®, NESTLÉ GERBER®, NESTLÉ NESQUIK®, KITKAT®, SMARTIES®, LION®, NESTLÉ МУРА® и Нестле за По-здрави деца ще се грижат за широките усмивки на всички гости.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com