Немският финал в Шампионската лига е факт!

Немският финал в Шампионската лига е факт! | StandartNews.com

Барселона. "Борусия" Дортмунд срещу "Байерн" Мюнхен е финалът на Шампионската лига тази година. Това стана факт след като баварците отново размазаха каталунците. В реванша на "Камп Ноу" "Байерн" победи с 3:0 и така с общ резултат 7:0 елиминира испанския гранд на полуфиналите.

Изцяло немският финал ще се състои на 25-и май, на "Уембли", на връх 150-ата годишнина на Английската футболна асоциация. 

Успеха за "Байерн" донесоха Ариен Робен (48'), Жерар Пике (72', автогол) и Томас Мюлер (76').

Изненадата в стартовия състав на домакините бе отсъствието на Лео Меси, който седна на пейката. В атака започнаха Педро Родригес, Сеск Фабрегас и Давид Вия. За гостите, Юп Хайнкес можеше отново да разчита на Марио Манджукич, а до него бяха още Ариен Робен, Томас Мюлер и Франк Рибери.

През първото полувреме "Байерн" имаше предимство в играта. Филип Лам, Жером Боатенг и Даниел Ван Буйтен се справиха със задачата да укорят офанзивните футболисти на "Барса". Мануел Нойер пък показа стабилна игра на няколко пъти и без проблем опази врата си. Робен, Мюлер и Манджукич пък загатнаха за атакуващата мощ на немците, но до попадение така и не се стигна.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за баварците. В 48-ата минута Давид Алаба намери Робен отдясно, холандецът навлезе в наказателното поле и с марков удар вкара за 1:0.

След попадението германците продължиха да диктуват случващото се на терена, за да може "Барса" да остане на колене за втори път. В 73-та минута Рибери получи отляво, центрира в наказателното поле, където Жерар Пике с коляно засече в своята врата за 2:0 в полза на немците.

"Байерн" оформи класическия резултат в 76-ата минута. Рибери направи страхотен пробив отляво, центрира към далечната греда, където Томас Мюлер с глава засече за 3:0.

До края на мача "Барселона" показа пълно безсилие и така и не успя да отбележи почетно попадение в сблъсъка.

Във вторник, "Борусия" Дортмунд елиминира другия испански гранд "Реал" Мадрид и така ще бъде символичен домакин в Лондон срещу "Байерн" на 25-и май.

СНИМКИ - ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай