Националният отбор със сребро от Балканиадата по обездка

Националният отбор със сребро от Балканиадата по обездка | StandartNews.com

Ягодово. Националният отбор на България (юноши) по конен спорт завърши втори на открития Балкански шампионат по обездка в пловдивското село Ягодово. Александър Красимиров с кон Силвър Бой, Кристина Кръстева (Диоген) и Катерина Цветанова (Преслав) събраха 181,729 процента. Победител е тимът на Турция – 196,107 процента.

В индивидуалното класиране титлата заслужи гъркинята Фотини-Нефели Джорджицу с Колианте, след като съчетанието й беше оценено на 67,973 процента. Призовата тройка допълниха представителите на Турция - Карла Нахмиас с кон Ватерло (67,54%) и Ротем Абрахимзаде с Рисандер (66,108).

Най-напред от българите завърши Катерина Цветанова с Преслав. Тя зае пето място с 63,27%. Първият състезателен ден продължава с отборен тест за мъже.

В Балканиадата участват ездачи от 7 държави с 39 коня. Конната база Ягодово е домакин на официално състезание за първи път. В събота от 8,30 ч е отборния тест за деца. В 11 ч. е индивидуалният тест за юноши, (квалификация), а от 16 ч. индивидуален тест за мъже (квалификация). Програмата в неделя започва с финал индивидуално при децата от 8,30 ч. В 11 ч е старта на индивидуалния финал (свободен стил) при юношите, а от 15 ч започва индивиуалния финал (свободен стил) мъже.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай