Наследникът на Клоп! Нова изненада в Ливърпул

Поредното име, което стана фаворит за поста

Наследникът на Клоп! Нова изненада в Ливърпул | StandartNews.com

Сагата с наследника на Юрген Клоп в Ливърпул със ситурност скоро няма да има край.

Арне Слот е новият фаворит за наследник на Юрген Клоп в Ливърпул.

Според "Скай Спортс" мърсисайдци са в процес на преговори с наставника на Фейенорд, но все още сме далеч от финалното решение.

Изданието допълва, че на този етап няма друг клуб, който да се интересува от холандския специалист, но в Ливърпул продължават да имат и други опции пред себе си.

Все пак 45-годишният Слот е сред топ вариантите пред "червените".

Фабрицио Романо допълва, че Ливърпул вече е осъществил контакт с холандеца. Говори се, че Слот дори е попаднал в полезрението на Барселона и Байерн Мюнхен, от които също се очаква да сменят треньорите си през лятото.

Ето една много важна причина за интереса към Слот от страна на Ливърпул.

Слот е известен с директния си и атакуващ футбол. Благодарение на него през миналия сезон донесе първа титла на Фейенорд от шест години, а миналия уикенд спечели и Купата на Холандия.

Използва висока преса и отборът му често краде топки от противниковата защита, след което веднага се старае да завършва с удар. Доказателство за това е фактът, че Фейенорд е лидер по спечелени единоборства във финалната третина на терена.

Междувременно ротердамци имат най-добрата защита в лигата и вторите най-добри показатели в нападение.

Любимите формации на Слот са 4-2-3-1 и 4-3-3, които пасват перфектно на играчите, с които разполага Ливърпул, и на налаганото досега от Клоп.

Очаква се Ливърпул да трябва да плати около 9 милиона паунда компенсация, ако стигне до споразумение със Слот. В договора му не е залегнала освобождаваща клауза, но Фейенорд е готов да се раздели със специалиста срещу сума от този порядък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай