Нашите са рендета номер 1

Ухажването между Михайлов и Пенев започна, селекционерът бави отговора

Нашите са рендета номер 1 | StandartNews.com

България пропусна поредно голямо първенство по футбол след загубата 0:1 от Чехия, но пък взе страха на съперниците! Нашите завършиха официално като рендета номер 1 на световните квалификации в зона "Европа". "Лъвовете" са извършили най-много фаулове, получили са най-много червени картони, а Светослав Дяков излиза грубиянинът на Стария континент. Халфът ни и Саша Павичевич от Черна гора имат по два червени картона. Капитанът на "Лудогорец" обаче е едноличен лидер при жълтите със 7. Черногорецът е "едва" трети с 5. Сами сме на върха и при червените картони (5 на брой), което може би дава отговор на въпроса какво не ни достигна в квалификациите. Освен двете изгонвания на Дяков по-рано към съблекалните поеха Иван Бандаловски, Николай Бодуров и Петър Занев. С 4 червени картона е Черна гора, по три имат Армения, Азербайджан и Северна Ирландия.

Българските национали са лидери при извършените фаулове със 148 секири, или средно по 14,8 на среща. Следват словаци (143), литовци (142), датчани и сърби - по 140. Очевидно в групата не само ние сме рендета, а това обяснява фактът, че Италия е най-ританият тим в Европа. Или поне съдиите мислят така. Интересното е, че най-много фаулове от нашите са извършили Ивелин Попов и Станислав Манолев - по 20, което им отрежда 10-ата позиция в европейската ранглиста.

Любо Пенев призна след загубата от Чехия, че червените картони са ни дошли в повече. "В повечето случаи можеше да ги избегнем. Не можем да се поддаваме. Заслужени са, но се оплаквам, че критерият е различен", каза селекционерът, "Въпреки загубите в последните два мача отборът се представи добре. Благодарих на момчетата за целия труд през последните две години. Изстисквах ги като лимончета във всяка една минута. Трябва да се гордеем с тези момчета. И искам да благодаря на тази перфектна публика. Тя разбира кога се играе добре, кога се полага голям труд. Пълният стадион е оценката на хората".

Любо намекна, че публиката може да го остави начело на България? "Ще имаме разговори с президента. Тема на следващите дни, седмици. Но да не даваме дата, нали?! Фактори като публиката влияят. За мен е важно, че те оцениха труда ни", призна Любо.

Пенев-младши беше засипан с комплименти от Боби Михайлов. "Поканата за танц" беше отправена още на националния стадион. "Любо Пенев е звездата на отбора", каза шефът на БФС. "Ще седнем и ще говорим. Освен всичко друго Любо си има и действащ договор. Той има моята подкрепа и подкрепата на хората. Така че не се притеснявайте", каза Михайлов след мача с Чехия, "Най-големият успех е, че върнахме хората на стадиона. Това е уникално".

Николай М: Любо е приятел, тати да го остави

Любо Пенев ми е приятел, дано тати го остави, заяви вратарят на националния отбор Николай Михайлов. "Ако напусне, ще е доста лошо за националния отбор. Надявам се да размисли и да остане при нас, защото под негово ръководство показваме много добри игри", заяви Михайлов. "Естествено, че сме разочаровани, но да не забравяме, че бяхме в една от най-силните групи. Общо имахме едно добро представяне. Пожелавам на всички да са здрави и Любо Пенев да продължи с нас", сподели Ники. "Не можем да играем под напрежение, не можем да победим, когато сме в ролята на фаворит и задължително трябва да търсим успеха", добави Михайлов.

Ники говори и за бъдещето си във "Верона". "Ако не съм титуляр в близко бъдеще, ще се скараме с ръководството и зимата си тръгвам. Имам и други варианти. Гледам напред, знам какви са ми възможностите. На 120% си тръгвам, ако не заиграя до зимата", допълни Михайлов, който е резерва и в клубния тим, и в националния.

Левскари и беройци се захапаха

по време на двубоя на "Васил Левски". Ултрасите от Стара Загора, които бяха настанени в сектор "Б" откъм "А", в края на първото полувреме започнаха да си подхвърляха обиди и закани с феновете на "сините". До инциденти не се стигна, тъй като около 50 полицаи веднага направиха жива стена между двете агитки.

През втората част пък фен от сектор "Г" припадна. Само светкавичната реакция на линейката го спаси от това да си глътне езика. До бой щеше да се стигне и преди мача. На вход 26, през който обикновено влизат журналисти, няколко фенове опитаха саморазправа с полицаи. Привържениците имаха билети, но униформените отказаха да ги пуснат. В крайна сметка ядосаните фенове влязоха от горния 25-и вход.

Камера претрепа Петър Чех

пред националния стадион след мача. Както и при пристигането си, звездата на "Челси" отново бе отзивчив автографи, но това му изигра лоша шега. Опитвайки се да се нагласи за снимка с фен, Петър се спъна в кабел на камера и едва не се строполи на земята. "Изиграхме качествен мач. През първото полувреме можеше да вкараме и повече голове. Българите имаха шансове, но ние играхме за нашата чест. Броят се точките и кой колкото е получил, там се намира", каза Чех на излизане от стадиона. Преди това той си размени фланелката с нашия вратар Владо Стоянов.

"Спечелихме за самочувствие. Само ние успяхме да бием в София тези квалификации. Това няма как да не ни радва", каза пък временният селекционер Йозеф Пешице.

Изтървахме много с Манолев

Ивелин Попов

Преди мача казах на момчетата "Дано да завършим 11", но не се получи. Имаше напрежение и си пролича в играта. Ако бяхме победили, щяхме да сме втори. Надявам се Любо Пенев да остане, това се дължи на него. Доста положения изпуснахме и аз, и Манолев. Надявам се да успеем да се класираме за европейското.

Глупава постъпка

Петър Занев

Не съм му казал и дума на рефера. Може би това, че му изръкоплясках, се оказа решаващо. Едно пляскане ми струва втори жълт картон. Глупава постъпка, не съм предполагал, че затова ще ми даде втори жълт картон. Трябва да променим, ако не го променим, значи сме глупаци. Нямаме право да си изкарваме такива картони.

Извинявам се на феновете

Иван Иванов

Извинявам се на феновете, че не спечелихме. Но животът продължава. Дано в другите квалификации имаме повече късмет. Много съм доволен от новия си отбор "Базел". Там си перя на английски. Всички го говорят. Босът ни Бернард Хеслер е голям пич. Разказва ни само вицове.

Съперници

Балотели стана вуйчо

само няколко часа след като спаси Италия от срамна загуба срещу Армения в Неапол. Сестрата на Супер Марио - Абигейл, се похвали днес, че е родила син - Кендрик. Баща на детето е нападателят на "Нюкасъл" Обафеми Мартинс. "Ние създадохме един шедьовър, Оба", написа разкрепостената Абигейл. "Като шоумен съм", зарадва се пък самият Балотели след мача в Неапол. "И все пак този е мач е срамен, въпреки че играх доста силно. Радвам се, че вкарах, но Италия не трябва да губи точки от Армения", допълни Балотели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай