Напрежение. ФИФА попари Русия

Ключово решение

Напрежение. ФИФА попари Русия | StandartNews.com

Националните отбори на Русия по футбол за мъже и младежи няма да бъдат допуснати до турнирите под егидата на ФИФА, докато продължава войната в Украйна, съобщиха от пресслужбата на централата. По-рано през деня ФИФА обаче допусна до турнирите юношеските и девическите отбори на Русия до 17 години. Всички техни мачове трябва да се състоят без знамето на страната, химна и националните символи, като не могат и да се играят срещи на територията на Русия, предаде БНР.

Европейската футболна централа (УЕФА) първа прие това решение на Изпълкома си на 26 септември, а федерациите на Англия, Украйна, Полша, Латвия, Литва, Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Румъния вече заявиха, че ще бойкотират мачовете срещу руските отбори. От Швеция отказаха да допуснат руски футболисти до участие на финалния турнир на Евро 2024 за отбори до 17 години.

Най-близкото световно първенство до 17 години ще се състои между 10 ноември и 2 декември в Индонезия, като квалификациите вече са приключили. Следващият подобен турнир ще бъде през 2025 година. Световното първенство за девойки до 17 години ще бъде през 2024 година в Доминиканската република. За него ще се класират трите най-добри европейски отбора от квалификациите през май следващата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай