Наполи с измъчена победа над Лацио

Кайехон и Милик се превърнаха в герои за "небесносините"

Наполи с измъчена победа над Лацио | StandartNews.com

В дербито от 20-ия кръг на Серия "А" Наполи записа измъчен успех срещу Лацио с 2:1. За домакините се разписаха Хосе Кайехон в 34-ата минута и Аркадиуш Милик от фаул, три минути по-късно. След почивката, Чиро Имобиле върна гостите от Рим в мача с гол в 65-ата минута, но червен картон на Франческо Ачерби, минути след това, предсказа до някаква степен изхода на срещата. Така в битката за титлата домакините се доближи на 6 точки от Ювентус, които утре ще мерят сили с аудсайдера Киево. "Римските орли" останаха пети във временното класиране на точка зад градския съперник Рома.   

Зрителите на "Сан Паоло" станаха свидетели на типична италиянска битка и доста пропуски и пред двете врати. В самото начало Сергей Милинкович-Савич пропусна да поведе "орлите" напред в резултата с мощен шут, който Алекс Мерет изби. Домакините не закъсняха с отговора, но удари на Милик на два пъти срещнаха гредите. В 28-ата минута Симоне Индзаги бе принуден да направи принудителна смяна, след като Луис Фелипе получи травма. На негово място влезе Бастош. В 34-ата минута Хосе Кайехон откри резултата. Той получи отличен пас в наказателното поле от Дрис Мертенс и парира Томас Стракоша с мощен удар. Три минути по-късно Аркадиуш Милик разпечата вратата на Стракоша за втори път, след невероятно изпълнение от фаул. Това бяха най-тежките минути за гостите в целият мач. Така до почивката двата отбора не създадоха интерсни ситуации.

В началото на втората част играчите на Индзаги заиграха по-спокойно и съсредоточено. Хоакин Корея зае мястото на Лукаку, който не се представи на ниво. Корея с влизането си донесе необходимата свежест в редиците на Лацио, които погледнаха по-смело към вратата на домакините. Той пробва рефлекса на Мерет, но без успех. В 57-ата минута Милик отново разтресе гредата на Стракоша с хубав удар. Чиро Имобиле върна едно попадение в 65-ата минута. Той получи отличен пас от Корея и върна интригата в мача за 2:1. Пет минути по-късно Франческо Ачерби напусна терена след втори жълт и следователно червен картон. До края на срещата Лацио затегна обръча около вратата на Наполи, които атакуваха на контра, но повече попадения не паднаха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай