Наполи изрита Анчелоти след победа 4:0

От клуба обявиха новината веднага класирането за осминафиналите

Наполи изрита Анчелоти след победа 4:0 | StandartNews.com

Карло Анчелоти беше освободен от поста си старши треньор на Наполи, въпреки че тимът се наложи категорично с 4:0 срещу Генк у дома и се класира за 1/8-финалите на Шампионска лига. Информацията бе официално оповестена от италианския клуб.

В официалното съобщение, публикувано в Twitter, от Наполи пожелават всичко най-добро в бъдеще на Анчелоти и желаят приятелските отношение и взаимното уважение, между него, ръководството и собственика на клуба Аурелио де Лаурентис, да останат непокътнати.

Въпреки че Наполи постигна целите си в най-елитния клубен турнир и излезе от групата, в която се намираше и настоящият шампион Ливърпул, в италианската Серия А нещата за неаполитанците не са толкова розови. Тимът няма победа вече в седем двубоя и се намира на седмото място в класирането с актив от 21 точки след 15 срещи.

От няколко седмици в италианските медии се говореше, че Анчелоти е изпуснал съблекалнята извън контрол и, че дните му начело на Наполи са преброени, така че уволнението му не е чак толкова голяма изненада.

Преди дни италианското издание "Il Matino" информира за трима специалисти, които ще се борят за поста на Анчелоти. Това са Масимилиано Алегри, Дженаро Гатузо и бившият наставник на Наполи Едоардо Рея.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай