Наивен Ливърпул бе препънат от Юнайтед! Драма за титлата

Дербито на "Олд Трафорд" завърши с равенство

Наивен Ливърпул бе препънат от Юнайтед! Драма за титлата | StandartNews.com

По изключително глупав начин Ливърпул изпусна сигурна победа над Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд". След купища пропуски, гостите вместо убедителна победа, трябваше да се борят за равенството 2:2.

След първоначалния натиск на домакините постепенно Ливърпул започна да има повече контрол, но не се възползваше от възможностите си.

Удар на Собослай мина над вратата, а Нунес сбърка подаване в ситуация трима на един. В 19-ата минута прекрасна атака завърши с много неточен удар на Собослай.

Гостите поведоха в 23-ата минута след един ъглов удар. Нунес отклони топката с глава, а тя стигна до Диас, който с удар от въздуха я прати в мрежата.

До ситуации пред Онана обаче се стигаше далеч по-често. Удар на Салах от дистанция бе отразен от вратаря, а изстрел на Нунес облиза горната греда.

Египтянинът отправи неточен удар от прекрасна позиция, което ядоса Клоп. Опит на Диас пък бе блокиран. Ливърпул създаваше положение след положение, но не се възползваше от възможностите.

През първата част гостите имаха 15 удара към вратата на Юнайтед срещу нито един за домакините! Но разликата на почивката бе само един гол.

И за да се докаже колко коварна игра е футболът, безобразна грешка на Куанса бе наказана от Фернандеш -1:1! Един полумъртъв отбор във второ поредно такова дерби отново бе съживен от наивните пропуски на "червените".

Последва престъпен пропуск и на Дарвин Нунес. Гостите продължиха да натискат в търсене на победата. И ново чудо!

Коби Мейно с невероятен удар отляво матира Калахър - 2:1 за Манчестър Юнайтед!  Трябваше ли Ливърпул отново да разбере, че футболът е жестока игра, която не прощава?

След това и Салах пропусна в 79-та минута. Но се стигна до дузпа за Ливърпул! Безкомпромисен Салах - 2:2. Нов зашеметяващ пропуск на Диас в добавеното време, за да  остане накрая драматичното равенство.

Арсенал и Ливърпул са на върха в класирането с по 71 точки, но топчиите имат сериозно предимство при головата разлика - плюс 9. Трети в битката за титлата е Манчестър Сити със 70 точки.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай