Надал има своите аргументи да е най-великият

Надал има своите аргументи да е най-великият | StandartNews.com

Лос Анджелис. Рафаел Надал има своите аргументи да бъде смятан за най-великия тенисист в историята. Това признание направи за американското онлайн издание „Huffington Post", не кой да е, а именно Андре Агаси.

"Пийт Сампрас беше най-добрият за своето време. В известна степен той ме направи по-добър тенисист, но в същото време и по-лош. Преди мач срещу него си казвах, че той е човек, който разполага с един хубав сервис и нищо повече. След като губех сет се питах: "Как по дяволите успя да направи това?" А той го направи поне 100 пъти", разказва през смях Андре.

"Сампрас бе едно от онези момчета, срещу които знаеш, че без значение колко добре играеш, не винаги изхода на двубоя е в твоите ръце. Не съм се чувствал по този начин срещу никой друг, докато на сцената не се появи Роджър Федерер. До този момент Пийт бе най-добрият, но според мен Федерер е класа над него ", коментира Агаси.

"На бързи кортове Пийт бе в стихията си, но по време на сезона на клей бе един от тенисистите, срещу които искаш да играеш. Срещу Фед не съм имал подобен лукс."

"До появата на Надал бих казал, че Фед е най-добрият тенисист за всички времена, но сега съм на мнения, че Рафа има своите аргументи да бъде смятан за най-великия в историята. Ако бях на мястото на Надал, а двама с Федерер седяхме на една маса и Роджър кажеше: "Аз съм най-добрият", първият ми въпрос, който щях да задам, е: "Тогава защо не можеш да ме победиш? Аз съм спечелил два пъти повече мачове в преките ни двубои. Спечелил съм всичко, включително златен медал на Олимпиадата и купа "Дейвис", добавя Андре Агаси.

"Но в същото време Федерер се отдели от останалите и няколко години бе над всички. Най-забележителното от всичко това е, че имаме двама тенисисти от едно и също поколение, за които имаме аргументи да смятаме, че са най-великите в историята. В крайна сметка за мен Рафа, Роджър и Род Лейвър са над всички останали", продължи с анализа си Агаси.

Ами при дамите? Може би Серина Уилямс? Агаси, разбира се, има съвсем различно мнение и за него това е съпругата му Щефи Граф. "Серина все още не е приключила, но Щефи е спечелила всеки един турнир от Големия Шлем по четири пъти и доминираше на всяка настилка. От друга страна, като технически качества, Серина е най-добрата тенисистка, която женският тенис някога е имал", смята Андре Агаси. В близо 30-минутното интервю Агаси засяга и куп други теми като благотворителната си дейност, спомените си от АТР тура и как би искал да бъде запомнен - както като тенисист, така и като човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай