Над 300 000 изпратиха футболния Бог Пеле

Уникална церемония в Бразилия

Над 300 000 изпратиха футболния Бог Пеле | StandartNews.com

Краля на футбола Пеле беше погребан близо до стадиона на Сантос. В страната е обявен тридневен траур, а хора с тъжни погледи и зачервени очи съпроводиха траурната процесия, която премина по улиците на града. Това е само част от тъжната картина, изобразяваща скръбта на един народ.

Над 300 хиляди души си взеха сбогом с Пеле, като ковчегът му бе носен от Единьо, съотборникът на Димитър Бербатов в Байер Леверкузен. На поклонението присъстваха също шефа на ФИФА Джани Инфантино, президентът на Бразилия Лула да Силва, бащата на Неймар и много видни личности.

Ковчегът, който бе положен в пожарна кола и увит с националния флаг, премина пред дома на майката на Пеле, който по-късно бе погребан на деветия етаж във вертикалния гробищен парк в близост до стадиона на Сантос, съобщи БНТ.

Приживе Пеле закупува парцел в гробището, като етажът не е избран случайно, тъй като с номер 9 е играл баща му Дондиньо.

В памет на Пеле президентът Лула смени името на пристанището в Сантос, а президентът на ФИФА предложи всички държави в света да кръстят стадиони на Пеле.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай