НА ЖИВО: Германия - Франция

НА ЖИВО: Германия - Франция | StandartNews.com

Гледай ТУК!

Край на мача и Франция е на финал! 2:0 за "петлите", а световният шампион Германия си отива у дома.

Уникално спасяване на Юго Лорис след удар на Джошуа Кимих. Дори и в края на мача и при резултат 2:0 вратарят на французите е на висота.

Страхотна солова акция на вездесъщия Гризман. Ударът му обаче не бе на типичното за техничаря ниво и Нойер спаси без проблем.

Същото направи и Бенедикт Хьоведес, чийто изстрел с глава мина над вратата. Германците по-добре да спрат да подават на защитници в толкова ключови ситуации, ако искат да запазят шансове за изравняване.

Ужасяващ удар на Шкодран Мустафи, който имаше златен шанс да върне Германия в мача, но изигра ситуацията като типичен защитник и прати топката в аут.

2:0 за Франция! Антоан Гризман мушна топката между краката на Нойер и за пореден път се превръща в герой за своите и праща "петлите" с единия крак на финала.

Димитри Пайе пропиля прекрасен шанс да удвои резултата. Техничарят премина покрай защитата на германците и направи по-трудното - стреля в аут.

Още лоши новини за селекцията на Йоахим Льов. Жером Боатенг напуска контузен, а на негово място влиза Шкодран Мустафи.

Ударен старт на втората част за "петлите". Оливие Жиру имаше шанса да удвои резултата, но ударът му бе блокиран от защитник на Германия.

Начало на второто полувреме!

1:0 за Франци! Антоан Гризман бе безгрешен от бялата точка и откри резултата в края на първото полувреме.

Дузпа за Франция! Капитанът на Германия Бастиан Швайнщайгер игра с ръка и съдията Никола Рицоли отсъди 11-метров наказателен удар.

Прекрасна атака на "петлите", която бе завършена от Антоан Гризман. За негово нещастие ударът му бе от външната страна на мрежата.

Шанс и за Франция. Пол Погба стреля от фаул, но Мануел Нойер улови топката без проблеми. Много трудно вратарят на Бундестима може да бъде затруднен от подобно положение.

Силни минути за Германия. Добрата защита и вратарят Юго Лорис не позволяват на немците да създават чисти положения пред френската врата.

Първи спорен момент в мача. Тони Кроос нахлу в наказателното поле на "петлите" с топка в крака, но бе спънат от Пол Погба. Съдията Никола Рицоли прецени, че няма дузпа, с което си навлече гнева на Томас Мюлер.

Пропуск и за Германия! Емре Джан имаше прекрасната възможност да открие резултата, но Юго Лорис блокира удара.

Силни първи 10 минути за Франция. Дидие Дешан изпълнява заканата си, че тимът му няма да изпада в глуха защита и да разчита единствено на грешка в немската защита.

Първи шанс за гол в мача! Антоан Гризман стреля опасно, но вратарят на Германия Мануел Нойер реагира безупречно, избивайки топката.

***************

Германия и Франция излизат тази вечер един срещу друг на "Стад Велодром", за да определят втория финалист на Евро 2016. Мачът е още по-специален за домакините, които нямат победа над Бундестима в официален мач от световното през 1958 г. Тогава "петлите" печелят с 6:3 в мач за третото място.

Селекционерът на домакините Дидие Дешан прие философски ситуацията. "Никой не може да промени историята, но можем да напишем своята глава. Страницата е празна и е в нашите ръце да я напълним. Играчите трябва да имат вяра в себе си. Имаме нужда от подкрепата на феновете, защото сме срещу най-силния състав в света. Ще дадем всичко, което имаме", коментира спецът.

Добрата новина за французите е, че всички играчи са на линия, което дава допълнителна свобода на Дидие Дешан. Бившият френски национал Давид Трезеге даде прогноза преди мача, че неговите сънародници ще бият с 2:0. Смело изказване.

Германците са на другия полюс. Матс Хумелс пропуска мача заради наказание, а Марио Гомес и Сами Кедира са аут заради контузии.

Състави

Германия: 1. Нойер, 3. Хектор, 4. Хьоведес, 7. Швайнщайгер, 8. Йозил, 11. Дракслер, 13. Мюлер, 14. Джан, 17. Боатенг, 18. Кроос, 21. Кимих
Селекционер: Йоахим Льов

Франция: 1. Лорис, 3. Евра, 7. Гризман, 8. Пайе, 9. Жиру, 14. Матюиди, 15. Погба, 18. Сисоко, 19. Саня, 21. Косчелни, 22. Юмтити
Селекционер: Дидие Дешан
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай