Четвъртък,

Мразят ли се? Какво казаха руснаци и украинци в Пекин

От: Владислав КОЛЕВ -
341
Мразят ли се? Какво казаха руснаци и украинци в Пекин
A
A
A

Със струпването на руски войски по границата с Украйна, спортистите от двете страни сключиха крехко примирие на олимпийските игри в Пекин, подпомогнати от ограниченията, свързани с дистанцията заради мерките срещу коронавируса, пише агенция Ройтерс.

"Не сме най-добри приятели. Прекарваме времето си с хората от нашата делегация, нямаме контакт с руснаците", заяви украинската състезателка в бобслея Лидия Хунко.

"Работата на спортистите на Олимпиадата е да печелят медали и да представят гордо своята страна, а не да се занимават с политика", добави тя.

От Олимпийския комитет на Украйна помолиха репортерите да не питат спортистите за политика, тъй като това нарушава концентрацията им за състезанията.

Руските олимпийци, които се състезават под олимпийски флаг заради допинг санкциите, подчертаха, че острите изявления на политиците от двете страни не са повлияли на отношенията помежду им в Пекин.

Дружелюбните закачки бяха видими на тренировката по шорттрек, на която руснакът Семьон Елистратов, бронзов медалист на 1500 м при мъжете от Игрите през 2018 година, бе тласнат от украинеца Олег Хандей за щафетата.

"Имаме приятелски отношения", каза Елистратов пред агенция РИА. "Олег винаги ми казва "Не обръщай внимание, това е просто политика".


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com