Моуриньо: Локо напуска с високо вдигната глава

Жалко, че нямаше публика, заяви още Специалния

Моуриньо: Локо напуска с високо вдигната глава | StandartNews.com

„Искам да поздравя Локомотив! Те се бориха страхотно и дадоха всичко от себе си, макар да не играха така, както го правят по принцип в България.“
Това каза Жозе Моуриньо веднага след победата на Тотнъм над Локомотив (Пловдив) с 2:1 в мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа.
„Шпорите“ на Специалния стигнаха изключително трудно до успеха, след две попадения в последните минути, когато вече бяха с два души повече на терена.
„Искам да поздравя още веднъж съперника и да му отдам нужното уважение. Биха се за всяка педя терен, опитвайки се да не допуснат попадение, а после вкараха такова. Ние имахме своите ситуации, както и една дузпа, която щяхме да получим още преди почивката, ако имаше ВАР. В крайна сметка обаче стигнахме до успеха“, заяви Жозе.
„Мнозина прогнозираха, че ще заложа на резервите, но видяхте, че това не беше така. Най-трудното за мен бе да накарам моите играчи да повярват, че двубоят ще бъде тежък. Въпреки класата, с която разполагаме, така се и получи. Ако мачовете бяха два, ситуацията в Лондон щеше да е различна. Ние обаче трябва да вършим своята работа, защото искаме да спечелим Лига Европа. Не бива да подценяваме нито един двубой, ако искаме да стигнем до групите на турнира. Искаме да побеждаваме и във Висшата лига, макар че започнахме със загуба от Евертън“, посочи Моуриньо.
„Локомотив трябва да напусне Лига Европа с високо вдигната глава, защото показаха мъжество. Много съжалявам, че нямаше публика, защото техните фенове заслужаваха да видят отбора си срещу Тотнъм.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай