Монтират нови седалки на стадион „Христо Ботев"

Монтират нови седалки на стадион „Христо Ботев" | StandartNews.com

Благоевград. Община Благоевград започна подмяната на изпочупените седалки на стадион „Христо Ботев". Ще бъдат монтирани 557 зелени и 50 бели седалки. За ремонтно-възстановителните работи ще се похарчат над 6000 лева, като парите са от бюджета на звено „Спортни имоти".

Иницативата на кметството е поредната стъпка да се подготви спортното съоръжение за футболните мачове през есента, когато ОФК „Пирин" ще започне своя щурм към призовите места във втория професионален ешелон. В следващите месеци ще бъдат направени още подобрения на стадиона, за да се създадат условия за пълноценни тренировки и състезания. Преди време бе извършен ремонт на прилежащата към игрището сграда, бяха обновени съблекалните, оптимизирано бе осветлението.

Продължават и строително-монтажните дейности на футболното игрище в село Рилци. Неговото покритие бе освежено чрез поставянето на над 200 квадратни метра тревни чимове. Остават финалните довършителни дейности, за да стане съоръжението напълно готово.

На 22 юни ще се проведе приемен изпит от 09.00 часа на стадион „Христо Ботев" за попълване групите на юношеската школа на ОФК „Пирин". Малчуганите ще имат възможност да покажат таланта си и да бъдат одобрени за включване в отборите на "орлетата" в следните възрасти – родени през 2002, 2001, 2000 и 1999 г. Ще се проведе и изпит за попълване на групите за родените през 1998 и 1997 година.

От края на лятото ОФК „Пирин" ще използва и напълно реновираната леглова база в Спортния интернат, който след основния ремонт се превърна в модерно съоръжение за бит и възстановяване на новите футболни надежди на Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай