Понеделник,

МОК с няколко варианта за олимпиадата в Токио

От: Пламен Вълков -
МОК с няколко варианта за олимпиадата в Токио
A
A
A

Международният олимпийски комитет (МОК) разглежда няколко варианта за провеждането на летните Олимпийски игри в Токио през следващата година, съобщи след заседание на Изпълкома на организацията президентът Томас Бах.

"Ситуацията се променя с всеки изминал ден. Има рестрикции за пътуване почти навсякъде по света. Това е пример за директно влияние върху нашите планове, защото не знаем точно какво да очакваме. Работната група трябва да подготви различни сценарии. Никой сега не знае каква ще бъде обстановката през следващата година. Никак не е лесно. В следващите седмици ще проведем интензивни дискусии за мерките срещу Ковид-19. Спазването на социална дистанция със сигурност е един от въпросите, които обсъждаме", коментира Бах.

"Следим и въпросите с развитието на бързите тестове и на ваксините. Те могат да изиграят съществена роля до следващата година и също да окажат влияние на плановете ни. Но на този етап е прекалено рано да говорим за някакъв окончателен вариант или определянето на краен срок за него. Единственото, което можем да заявим, е, че ще направим необходимото Игрите за бъдат безопасни за всички участници", допълни той.

Олимпиадата в Токио беше пренасрочена с 12 месеца  заради пандемията от коронавирус и трябва да се състои от 23 юли до 8 август 2021 година.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички