МОК помага с милиони на олимпийските комитети

Финансирането е заради отложените с година игри в Токио

МОК помага с милиони на олимпийските комитети | StandartNews.com

Точно 25,3 млн. долара ще даде МОК допълнително на националните олимпийски комитети за подготовка за участие в олимпийските игри в Токио 2021, съобщиха от пресслужбата на Международния олимпийско комитет. Игрите бяха насрочени за периода от 24 юли до 9 август 2020 година, но поради пандемията от Covid-19 бяха отложени за догодина и ще се проведат от 23 юли до 8 август.

Решение за допълните плащания бе взето във връзка с отлагането на игрите, като размерът на субсидиите за отделните национални комитети се увеличава от 46,7 милиона долара на 57 милиона долара. Това решение ще позволи на националните комисии да издържат на допълнителни разходи в очакване на игрите. Другите 15 милиона долара от сумата ще бъдат разпределени по Програмата за солидарност, която се удължава с една година и ще помогне на 1600 атлети от 185 страни. Субсидиите на МОК са насочени към покриване на транспортни разходи, разходи за живот, командировки и оперативни разходи.

От МОК обявиха също, че вътрешните избори на ръководството на националните олимпийски комитети, които се провеждат на всеки четири години и са обвързани с олимпийските игри, могат да бъдат отложени по изключение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай