Много битка, но без резултат (ВИДЕО)

Погледите са насочени към "Алианц Арена" и "Камп Ноу"

Много битка, но без резултат (ВИДЕО) | StandartNews.com

Ливърпул и Байерн (Мюнхен) не се победиха в първия сблъсък помежду си от 1/8-финала в Шампионска лига. Зрителите на "Анфийлд" видяха много здрава битка, но без голове - 0:0. Играчите на Юрген Клоп натискаха повече, но не успяха да пробият защитата на баварците нито веднъж. В същото време обаче германският шампион отново не успя да отбележи първия си гол на "Анфийлд" в четвъртото си гостуване на Ливърпул в Европа.

Първата опасност бе пред вратата на Мануел Нойер. В 12-ата минута Салах получи прехвърлящ пас в наказателното поле и стреля от въздуха, но бе трудно да обработи добре топката и не затрудни стража на гостите. Малко след това Мане получи пас на скорост и без забавяне стреля, но покрай вратата. Минутка по-късно Алисон се засуети при изнасянето на топката и позволи да му бъде отнета, Коман имаше шанс да обстрелва вратата, но прати кълбото встрани. Последваха пропуски на Салах с глава и Садио Мане, който излезе очи в очи с Нойер, но не уцели вратата. В 36-ата минута Гнабри реши да стреля извън наказателното поле, но и той не намери целта. Така двата тима се прибраха в съблекалнята след първите 45 минути при резултат 0:0.

Втората част започна с доста спорна ситуация в наказателното поле на домакините. Коман опита да намери Левандовски, който падна след сблъсък с Фабиньо, но съдията без да се замисли подмина ситуацията и не отсъди дузпа. В 59-ата минута Гнабри отне една топка и отправи страхотен далечен удар, който профуча над напречната греда. В 79-ата минута и Хамес Родригес реши да стреля от далеч, но без успех. Пет минути преди края на срещатата бе и най-вълнуващата ситуация за второто полувреме. Мане стреля отблизо с глава, но Нойер бе заел добра позиция и спаси. До края на срещатата двата отбора по-скоро гледаха да не допуснат гол и оставиха всичко да се реши в Германия. 

Във Франция нещатата не бяха по-различни. Олимпик Лион и Барселона също завършиха 0:0 в първия 1/8-финален мач помежду си от Шампионската лига. Така двата тима останаха непобедени през този сезон в турнира. Всичко в този сблъсък предстои да се реши на реванша на 13 март на "Камп Ноу", като резултатът оставя открити всички възможности. През първата част гредата спаси Барселона, а през втората част стражът на французите Антони Лопеш на няколко пъти отчая нападателите на каталунците.

Двубоят започна с положение пред вратата на Лион, но удар на Усман Дембеле мина встрани. Малко след това Меси също не намери целта.  Секунди по-късно Усем Ауар нанесе първия удар в очертанията на вратата, но Марк-Андре тер Стеген плонжира и спаси. В 9-ата минута германецът извади голям късмет, след удар на Мартен Терие от дистанция. Тер Стеген докосна топката, а тя се откони в напречната греда. В 19-ата минута стражът на домакините Антони Лопеш отрази удар отблизо на Дембеле. Постепенно играчите на Ернесто Валверде се настаниха трайно в полето на домакините, но без резултат. Двата отбора се прибраха след първите 45-минути при резултат 0:0.

Втората част започна с по-активни действия на гостите от Испания, но противно на очакванията в 52-ата минута Траоре напредна отдясно и намери Мемфис Депай, който стреля много опасно, но топката мина на сантиметри от целта. Каталунците бяха близо до гол, но Луис Суарес не успя да се възползва, след като получи топката в близост до вратата. Уругваецът се завъртя и успя да нанесе удар, но топката срещна крак на защитник в бяло и излезе. В 86-ата минута Меси настигна една топка на аутлинията и я върна към Бускетс, който стреля, но Лопеш спаси. Така и в този мач гол не падна. Двата отбора ще решават всичко на "Камп Ноу" на 13 март.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ЛИОН - БАРСЕЛОНА

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ЛИВЪРПУЛ - БАЙЕРН М

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай