Младок блести за Арсенал в лондонско дерби

Младок блести за Арсенал в лондонско дерби | StandartNews.com

Лондон. Арсенал победи с 2:0 Кристъл Палас на „Емирейтс" в двубой от 24-и кръг от Премър Лийг, а двата гола за „топчиите" отбеляза младокът Алекс Окслейд-Чембърлейн. След успеха „топчиите" се изкачиха отново на върха в класирането с актив от 55 точки.

През първото полувреме Арсенал владееше повече топката, но не успя да създаде почти нищо интересно пред вратата на Сперони. Единственото по-опасно положение за домакините дойде едва в 38-ата минута, когато удар на Лоран Кошчиелни беше спасен от вратаря на „орлите".

Второто полувреме започна с гол за „топчиите". В 47-ата минута Алекс Окслейд-Чембърлейн получи диагонален пас от Сантиаго Касорла и с красив прехвърлящ удар не остави шансове на Хулиан Сперони.

Само три минути след попадението на домакините, вратарят на Арсенал Воичех Шчесни спаси вратата си от сигурен гол. Камерън Джероум бе оставен сам в наказателното поле, но ударът му с глава беше отразен.

Така се стигна до 73-ата минута, когато отново Алекс Окслейд-Чембърлейн бе точен. Англичанинът бе изведен в наказателното поле от Оливие Жиру и с диагонален удар направи резултата 2:0.

Кристъл Палас пък е точно над чертата на изпадащите с 23 точки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай