Млади таланти от 18 страни в „Сабята на Етрополски”

Млади таланти от 18 страни в „Сабята на Етрополски”  | StandartNews.com

Най-добрите млади фехтувачи от 18 страни ще участват в турнира „Сабята на Етрополски" - кръг от европейската купа за кадети, момчета и момичета (индивидуално и отборно), този уикенд в София. Състезанията под патронажа на кмета г-жа Йорданка Фандъкова са организирани от Фехтовална академия „Васил Етрополски", Българската федерация по фехтовка и фехтовален клуб „Свечников", в сътрудничество с Европейската конфедерация по фехтовка. Турнирът вече се утвърди като един от най-силните в Европа и има най-високия възможен коефициент – 3.

Освен от традиционно представени страни като Италия, Унгария, Франция, Япония, Исландия, Украйна и др., тази година на пътеките в хотел „Рамада" от 6 до 8 ноември ще излязат талантливи спортисти от Сингапур, Колумбия. Ирландия, Саудитска Арабия и Великобритания. Общият брой на заявените участници надхвърля 250.

На 6 ноември (петък) ще се проведе надпреварата за момчета и момичета до 14 г., а през следващите два дни – при кадетите.

Най-големият български успех в досегашната история на „Сабята ан Етрополски" е победата на Любослав Бурнев през 2010-та - годината, в която той спечели и Европейската купа по фехтовка за кадети. През 2013 г. Георги Георгиев се класира втори.
Партньори на тазгодишното издание на турнира са „Виваком", „Стайланд България" ООД, Клуб „Економика 2000", „Медицински комплекс „Сердика" и „Диневи Груп".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай