Понеделник,

Млади таланти в атлетиката с награда от спортния министър

От: СТАНДАРТ -
171
Млади таланти в атлетиката с награда от спортния министър
A
A
A

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев награди призьорите в детския турнир по лека атлетика “Академик”, който се проведе в столичната “Асикс Арена”.

В надпреварата се включиха над 350 момчета и момичета, родени след 2007 г., от 60 клуба. Те бяха разпределени в 6 възрастови групи. Шампиони бяха определени в бяганията на 60 м, 600 м, 800 м и щафети 4х200 м, както и в дисциплините скок дължина и скок дължина от място.

Министър Радостин Василев засвидетелства уважение към най-големия капитал на страната ни - младите талантливи атлети. Той заяви, че децата са бъдещето на България и пожела на всички участници да бъдат все така отдадени на спорта.

Василев беше категоричен, че ще има специално отношение към спорта за деца, като една от основните задачи в мандата му ще бъде създаването на по-добри условия за спортуване.

Министърът на младежта и спорта поздрави организаторите на надпреварата от СКЛА “Академик” София, като ги призова да продължат да популяризират леката атлетика сред подрастващите.

Една от основните цели на турнир “Академик” е да бъдат открити талантливи деца, които да станат основата за бъдещи успехи на България.


Всички новини от категория Спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com