Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

В мач от квалификационна група "D" за Европейско първенство за младежи до 21 години

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша | StandartNews.com

България спечели с 1:0 като гост срещу Полша в мач от квалификационна група "D" за Европейско първенство за младежи до 21 години, съобщи БТА. Голът на победата за българския отбор реализира Марин Петков след почивката.

Домакините започнаха по-активно, но не успяха да застрашат вратата, пазена от Дамян Христов. В осмата минута "трикольорите" на два пъти опитаха да застрашат вратата на домакините чрез Станислав Шопов, чиито удари бяха блокирани.

В 14-ата минута Мартин Сораков пусна за Шопов, който стреля точно, но вратарят Кацпер Тобиаш спаси. Малко след това домакините отговориха с далечен шут на Якуб Калужински, а топката мина над напречната греда.

Младите български таланти организираха още едно опасно положение, когато Марин Петков се възползва от грешка в защитата на Полша и напредна с топка в крака. Крилото на Левски пусна надясно към Георги Николов, който веднага стреля, но ударът му бе блокиран.

Още СПОРТНИ НОВИНИ четете тук:

Полувремето завърши опит за натиск на поляците, но отбраната на България се справи със ситуациите пред Христов.

Втората част започна с нови опити за гол на "дружина полска", но в 58-ата минута Марин Петков от дистанция изненада вратаря на домакините и откри резултата в двубоя. 

Последваха нови активни изяви за Полша, но защитата и вратарят Дамян Христов отново показаха стабилни изяви пред и в наказателното поле.

След този успех воденият от селекционера Александър Димитров състав се намира на трето място в група "D" с 12 точки. Полша все още остава лидер в класирането с три точки повече.

На 10 септември в следващия мач от квалификациите българите ще приемат полския отбор в София.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай