Мийм герои пощуриха Мондиал 2014

Мийм герои пощуриха Мондиал 2014 | StandartNews.com

Феновете от всяка точка на планетата творят смешната история на световното

Мийм манията, която повелява всяка смешна случка от световното да бъде увековечена с колажи, е на гребена на вълната с Мондиал 2014 г. Навярно след време еволюцията на футбола ще отбележи именно този феномен: някъде в началото на века изведнъж всички са откачили да осмислят, разглеждат, коментират футбола най-вече през хумористични картинки, изработени в домашни условия. Вероятно се произвеждат над 1000 различни мийм колажи дневно, съдейки от буквално ежеминутните появи на нови снимки в нета.

Разбира се, шампионът по интерес е мистър Ханибал - уругвайският нападател Суарез, за когото се твърди, че "не е той, когато е гладен". Оказа се впрочем, че норвежка букмейкърска къща е дала коефициент за това, че зъбатият отворко ще пробва чуждо месо на световното, тъй като отдавна е рецидивист в хапането. На Суарез са посветени повече от сто различни миймове, използващи снимки, в които е оголил зъби, към които в добавка вървят текстове от рода на: "Ако не можеш да ги победиш, изяж ги" или "От малък обичам италианската кухня". Костариканците пък си осигуриха суперготина аналогия - тяхната група се наричаше "групата на смъртта", без някой да подозира, че "смъртта" са самите те, които ще покосят трите отявлени фаворита. Краят на испанската доминация бе посрещнат с тъга от феновете, но пък и серия от бъзици, породени от безславното представяне на Ла Роха. Ето кои са най-интересните колажи на световното.

Боен клуб

Може би най-скандалният момент в историята на футбола - главата, която Зидан заби в гърдите на Матераци, в комбинация с ухапването на Суарез и с комична прогноза: следващото световно вече ще премине под съвсем нова форма - здрави и бодри тупаници.

Реалността

Още месеци, преди да прозвучи първият съдийски сигнал, голяма част от бразилците изразиха протеста си срещу крупните суми, които държавата харчи за световното. В резултат на това се пръкнаха десетки миймове, които със снимки коментират резкия контраст между луксозните стадиони и бедността в страната.

Джъстин е виновен

Джъстин Бийбър, чиято кариера вероятно е и най-съпътствания с подигравки успех, бе видян като основна причина за провала на испанците. Няма как да спечелиш, ако толкова посредствен изпълнител вика за теб...

Абе, къде е Меси?

Съотборниците в Барселона - Меси, Шави и Иниеста, очевидно търпят една основна разлика: първият може да се оправи без тях двамата, но те са съвсем безсилни без най-добрия играч на планетата.

Гол с Майли

Прословутият скандален кадър от Wrecking Ball, на който Майли Сайръс развява голотии върху гигантска желязна топка, бе увековечен в колаж - секси мадамата лети страстно към чуждата врата.

Друг поглед

Суарез допусна фатална грешка, която ще лиши Уругвай от най-ценния си играч. В същото време си гарантира сигурно място в митологията на футбола за десетилетия напред - голове и победи се забравят, но не и опити за канибализъм на терена. Колажът коментира едно остро противоречие между вкусовите представи на обикновените хора и озверелия нападател.

Смъртта Коста Рика

Абсолютно най-неочакваната изненада на Мондиал 2014 - Коста Рика, триумфира в групата на смъртта. Сърцатите футболисти се справиха с Уругвай, Италия и Англия, а малкото, които са заложили на тях преди началото на световното, в момента прибират крупни суми заради високите коефициенти. Големият въпрос сега е дали костариканците ще успеят да вземат още скалпове...

Ван Перси Пан

Голът на Ван Перси срещу Испания е почти сигурен в топ 3 на най-готините попадения на световното. Плонжът му към топката се справи с основни принципи на гравитацията, а феновете посветиха куп миймове за любимеца си. В един от тях Ван Перси води уверено полета на Питър Пан...

Пирло и Чък Норис

Дори фамозен боец като Андреа Пирло не можа да спаси Италия от отпадане. 35-годишният плеймейкър на италианците обаче все повече заприличва на друга машина - Чък Норис.

Очоа прекроява Матрицата

Вратарят на Мексико Очоа се превърна в герой от мача Бразилия - Мексико, парирайки всеки опит на кариоките да стигнат до гол. Най-интересното е, че Очоа в момента е най-добрият вратар на световното, а има проблеми с клубния футбол - свободен агент е. На колажът е досущ като Нео, който няма никакъв проблем със спирането на десетки куршуми.

Вратарят на Русия Игор Акинфеев пусна елементарен гол срещу Южна Корея, за който се извинява вече с дни. Ситуацията, в която обаче вижда как топката отива в мрежата, взема на подбив историческите традиции на руснаците - грешката беше толкова голяма, че в една по-мрачна епоха би го отвела на друго и по-студено място.

Големите липсващи

Парагвай открай време се отговорни за сериозното повишаване на средностатистическата гръдна обиколка на фенките на световното. За жалост обаче южноамериканците отсъстват от Мондиал 2014.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай