Митов: Не пускам юношите ей така, надиграхме ЦСКА

Митов: Не пускам юношите ей така, надиграхме ЦСКА    | StandartNews.com

София. Наставникът на Левски Николай Митов заяви, че юношите имат своето място в първия отбор на "сините". Спецът коментира и изминалото Вечно дерби с ЦСКА и каза, че неговата селекцията е надиграла "червените". Митов говори в "Студио Дерби" 2 дни след успеха над "армейците" с 2:1.

"Не пускам юношите, за да отбия номера. От Антонио Вутов тръгна ситуацията за победния гол срещу ЦСКА. Бъдещето е в младите, но не да ги налагам, а да се борят за мястото си. Вутов е на 16 години и сега расте. Анаболизираме ли го сега, направо му казваме "Приключваме те догодина". Работи се и по бързината. Ясен Якимов нонстоп се интересува от мненията на колеги и е много в час по въпроса", сподели Митов за използването на младите таланти от школата на клуба.

По повод евентуалното му оставане като треньор на Левски след лятото, той добави: "Този въпрос не към мен. В момента мисля само за първенството и Купата. Иво Тонев ми каза в началото само "Всичко зависи от теб". Играем мач за мач, това е програмата".

"Вече 48 часа, моите мисли са в друг мач. За мен надиграхме ЦСКА и заслужено победихме. Да, голът падна в 90-ата минута, но футболът се играе до края. Съжалявам, че още първото полувреме не си решихме мача. През второто полувреме имаше 1 момент, където дадохме инициативата и ни вкараха гол, най-важно беше крайният завършек. Моите мисли са към следващия съперник. Този мач е в миналото. Не искам да коментирам нашите шефове, но държа на моите футболисти и те показват, че са хора с характер. На футболистите им казвам, че искам раздаване на терена. Получава се, това ще искам до края. Духът и желанието да го има, това искат хората. Не съм съгласен, че мача с Лудогорец ще реши първенството. Всеки мач е важен за нас. Още този с Локомотив Пловдив, няма да подценявам един съперник до края", каза още Митов, цитиран от БГНЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай