Мислят за опростени олимпийски игри в Токио

Намаляват зрителите по трибуните и екипите за откриването и закриването

Мислят за опростени олимпийски игри в Токио | StandartNews.com

Японското правителство и Организационният комитет на олимпийските игри в Токио обмислят опростена версия на Игрите заради глобалното разпространение на коронавируса. Това заяви днес губернаторът на Токио Юрико Койке.

"Бихме искали да обмислим различни варианти, сред тях има рационализация и опростяване на формата. В същото време трябва да постигнем разбиране от страна на нашите граждани", каза тя.

По-рано най-големият вестник в страната "Йомиури Шимбун" съобщи, че властите в страната искат провеждането на Игрите да бъде в нормален формат, но продължаващата трудна ситуация с коронавируса ги кара да обмислят възможността за по-опростени игри. Според източници броят на участниците в церемониите по откриване и закриване на Олимпийските игри може да бъде намален. Ще има и ограничения за броя на зрителите по стадионите.

Японската страна обмисля възможността да проведе задължително тестване за коронавирус не само за спортистите и членовете на отборите, но и за всички фенове. Може да се наложат ограничения за движението на спортисти извън Олимпийското село, където те ще бъдат настанени.

Олимпийските игри трябваше да се проведат от 24 юли до 9 август тази година, но заради глобалната пандемия бяха отложени за 23 юли - 8 август 2021-а.

Отлагат за 2021 олимпийските игри в Токио

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай