Министър Кралев награди сребърната медалистка от Евро 2019

Алекс Начева няма търпение да покрие нормативите за олимпиада и световно

Министър Кралев награди сребърната медалистка от Евро 2019 | StandartNews.com

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетни плакети на Александра Начева и нейния треньор Стойко Цонов за спечеления сребърен медал в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Бурос (Швеция).

17-годишната състезателка завоюва второто място с 13.81 м, а преди нея завърши само гъркинята Спиридула Кариди, която скочи 14 метра. Бронзовото отличие отиде при Рута Ласмане от Латвия с постижение от 13.48 метра.

Красен Кралев поздрави сребърната медалистка за поредния успех от голямо първенство и й пожела да няма контузии, за да може да радва цяла България с постиженията си.

Александра Начева сподели на спортния министър, че има голямо желание да участва както на Световното първенство за мъже и жени в Доха тази есен, така и на Олимпийските игри в Токио през 2020 година. Този сезон българката записа резултат от 14,13 м през юни, с който изравни най-доброто постижение за сезона при девойките и даде сериозна заявка за участие в Доха. Нормативът за шампионата на планетата е 14,20 м, а този за Игрите - 14,32 м.  

В момента Начева се подготвя за международния турнир по лека атлетика в Пловдив в края на август и Балканското първенство за мъже и жени през септември, на което България е домакин. Балканиадата в Правец е последният турнир, на който нашата състезателка може да покрие норматив за Световния шампионат. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай