Миланов си реже заплатата в ЦСКА

Миланов си реже заплатата в ЦСКА | StandartNews.com

Доказахме, че сме семейство, радва се олигарх

Светът на футбола отдавна е комерсиален, но все още се случват чудеса с обратен знак. За това свидетелства постъпка на национала Георги Миланов и останалите чужденци в ЦСКА. Те са пожелали сами да им бъдат орязани заплатите. Новината съобщи босът на клуба Евгений Гинер. Кризата в Украйна и санкциите към Русия се отразиха зле на футбола. Федерацията дори обяви, че ще въвежда фиксиран курс на валутите, по който ще се смятат заплатите на чужденците. Босовете на отборите решиха да закотвят размяна на 1 долар за 45 рубли и 1 евро - 55 рубли. Легионерите ревнаха, че така ще получават по-малко. Някои от клубовете пък се принудиха направо да се разделят с най-скъпоплатените си чужденци.

В ЦСКА (Москва) обаче не е имало проблеми. "Ние винаги сме били едно голямо семейство. Чужденците в нашия отбор бяха първите, които повдигнаха темата за фиксирането на курса на валутите. Семействата им са зад граница и не са зависими от спада на рублата. Въпреки това момчетата дойдоха и казаха: вие ни помагате във всичко, ние сме готови да върнем жеста", радваше се президентът на московските "армейци".

Таланти черпят опит от Славчев

Националът Симеон Славчев влезе в ролята на учител в "Болтън". Халфът бе командирован в академията на тима, където даде ценни напътствия на младоците. Едно от тях бе свързано с издънка по време на мач на "Литекс".

"Играехме със силен отбор в България. Треньор ни бе Христо Стоичков. Водехме 2:1. Аз си помислих, че мога да правя каквото искам на терена. Бях близо до нашата врата с топката в крака. Не видях как зад мен идва съперник. Открадна ми топката и вкара за 2:2. След срещата плаках много. Тогава дойде Стоичков. Говорихме около 5 минути. Помогна ми много. В следващия мач пак бях титуляр и вкарах един от най-красивите си голове в кариерата", обяви Славчев във видеото, което пусна "Болтън".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай