Мико Кузманов с уникален обрат в Австрия

Втората ни ракета спаси 2 мачбола, но победи Черудноло

Мико Кузманов с уникален обрат в Австрия | StandartNews.com

Националът за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на ITF на червени кортове във Фогау (Австрия), с награден фонд $25 000. Кузманов се наложи над аржентинеца Хуан Мануел Черундоло, с 6:2, 4:6, 7:5 в двубой, който продължи повече от три часа. Българинът поведе с 4:1 и спечели без проблеми първия сет с 6:2.

Във втората част той имаше аванс от 4:2, но загуби следващите четири части и Черундоло изравни.

Срещата предложи изключителна драма в края. В решаващия трети сет Кузманов изоставаше с 3:5 гейма, но успя да направи обрат и да спечели последните четири гейма. Освен това той отрази и два мачбола - при 3:5 и при 4:5 гейма. При 5:5 и 0:40 при негов сервис той спечели следващите осем разигравания и затвори мача. За Мико това е втори успех след рестарта на сезона. На четвъртфиналите пловдивчанинът ще срещне представител на домакините - №5 в схемата Лукас Мийдлер или участващия с "уайлд кард" Сандро Коп.

По-късно днес Кузманов отново ще излезе на корта във Фогау. В среща от четвъртфиналите на двойки българинът и хърватинът Нино Сердарушич ще се изправят срещу нидерландците Гийс Брауер и Йеле Селс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай