Меси спаси Аржентина накрая, бой с бутилки преди мача

Меси спаси Аржентина накрая, бой с бутилки преди мача | StandartNews.com

Сгащиха Лео в асансьора

Страхотен късмет споходи футболен фен няколко часа преди мача Аржентина - Иран (1:0). Привърженикът чакал кротко асансьора в хотел в Бело Оризонте. Когато вратата се отворила, вътре бил не кой да е, а звездата на Аржентина Лионел Меси. Фенът запазил самообладание. Той не загуби време и веднага извади мобилния си телефон и засне играчът на "Барселона". Меси се вози в асансьора с съотборниците от Аржентина Гонзало Игуаин и Езикиел Лавеци. Но фенът не им обърна никакво внимание.

Свирепо меле си заформиха привърженици на Аржентина и Бразилия в Бело Оризонте. Само няколко часа преди мача стотина фена се хванаха за гушите недалеч от ст. "Минейрао". Полицията е успяла да арестува само един от привържениците - бразилец. Друг пък е настанен в болница с множество фрактури по главата.

Според очевидци, бразилски и аржентински запалянковци са започнали да се замерват с бутилки, а след това са се сбили на площад "Васконселос" в бохемския квартал Саваси, където има много барове и ресторанти.

Аржентина се спаси в края срещу аутсайдера Иран. Звездата Лео Меси вкара марков гол в продължението за 1:0 за радост на легендата Диего Марадона, който ликуваше по трибуните. Успехът класира Аржентина за осминафиналите. Преди това "гаучосите" се измъчиха срещу сгъстената защита на азиатците. Противно на логиката иранците дори имаха по-чистите положение. Гучанейхад и Дажага обаче не можаха да поднесат сензация. Реферът Милорад Мажич подмина и дузпа за фаул срещу втория.

Иран все пак е №1 по нещо на световното първенство. Азиатците оглавяват класацията за най-посетени домакински мачове по време на квалификациите за Мондиала. Общо 612 985 души са викали за Иран от всички финалисти в Бразилия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай