Меси се развихри, настигна Неймар

Меси се развихри, настигна Неймар | StandartNews.com

Папата развя екип на Аржентина, убиха фен в бар

Лионел Меси стресна конкурентите за титлата, като се развихри за Аржентина. Той блесна с два гола при успеха 3:2 над Нигерия преди да бъде сменен. Така Бълхата изравни Неймар при голмайсторите с по 4 попадения преди снощните мачове. Успехът на Аржентина не помогна на Иран да се добере до второто място в групата. Босненците, които играха днес за едната чест, треснаха 3:1 азиатците и ги изхвърлиха от шампионата. Иранците все пак станаха 32-ият, последен отбор, вкарал гол. Така Нигерия трябва да черпи по едно питие Дзеко и Пиянич, които им осигуриха осминафинал. Африканците пък бяха до днес единственият тим без допуснат гол преди Лионел Меси да ги разпечати в началото.

Мачът между Аржентина и Нигерия ще се запомни и с друг факт. Той беше едва третият на световни финали, в който има два гола до четвъртата минута.

"Гаучосите" се радваха на уникална подкрепа. Близо 100 000 аржентинци атакуваха улиците на Порто Алегре, доста от тях останаха извън стадиона. В един от баровете обаче настана престрелка и почина аржентински запалянко. Съмненията на полицията са, че става въпрос за спречкване с бразилски Ултраси. Аржентинци се биха и пред самия стадион. Ултраси нападнаха свой сънародник, който неблагоразумно развяваше пет билети, купени за приятели. Хулиганите му ги взеха и избягаха. Аржентина имаха подкрепата и на своя сънародник папа Франциск, който развя в Рим екип на националния тим.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай