Меси е смелчага, хвали го Камата

Меси и фамилията му си изкарват повече от добре в Бразилия

Меси е смелчага, хвали го Камата | StandartNews.com

ФИФА се подигра с Диего, жали Стоичков

Христо Стоичков за пореден път се скъса да хвали звездата на Аржентина Лео Меси. В интервю пред в. "Ла Насион" Камата обяви, че вярва в силите на Бълхата. "Напрежението върху него е ужасяващо. Меси, Меси, Меси. А другите какво, не играят ли? Националният отбор не е само от един играч. Разбира се, че е подготвен, но напрежението върху него сега е много по-голямо. На световното имаш седем мача в най-добрия случай. Една грешка и си аут. Затова мисля, че той е едно смело момче, направо е страхотен", каза Ицо. Той бе попитан и какво помни от двубоя България - Аржентина през 1994 г. "Горкият Диего Марадона, жал ми стана за него. Тогава ФИФА се подигра с него, а той е най-великият футболист в историята. Мнозина говореха за Батистута, Симеоне, но никой от тях не беше специален играч, за мен те бяха като всеки друг. Не знам кога България отново ще има такъв отбор. Има поколение от момчета на по 18-19 години, които имат много потенциал и могат да направят хубави неща. Мисля, че скоро ще имаме много конкурентоспособна селекция. Проблемът ни обаче е, че нямаме играчи в най-силните отбори на Европа", добави Стоичков.

Камата каза и впечатленията си от Мондиала до момента. "Ако се отнася само до головете, то наистина това е най-вълнуващото първенство. Харесаха ми чилийците. Отборът им е силен, борбен, добре организиран. Хареса ми Германия, Мексико и Уругвай срещу Англия", обяви Ицо. Той допълни, че харесва много играта на Луис Суарес. "Може би малко отхапа от ухото на Англия". Стоичков заяви и че не е свършил с треньорската си кариера.

Бълхата заряза мача

срещу Нигерия, за да празнува. Първо, Лео бе на парти за 32-ия рожден ден на брат си Матиас. "Честито, Мати", написа Меси в Туитър. Лео посети партито с половинката си Антонела и сина им Тиаго. На импровизирания купон бяха и много роднини и приятели. Вчера пък самият Лео навърши 27 години и получи торта от целия отбор на Аржентина.

Нигерия се крие зад синьо платно

Селекционерът на Нигерия Стивън Кеши покри отбора си преди сблъсъка с Аржентина. Журналисти видяха как африканците подтичваха на тренировката вчера в Порто Алегре. После те бяха изгонени, а Кеши нареди около терена да бъде издигнато синьо гигантско платно, за да не се вижда нищо.
В същото време тръгна спекулация, че Кеши напуска Нигерия след Мондиала. Според goal.com треньорът вече се е разбрал да поеме ЮАР. Договорът му е за 2 години.

Вести

80 000 аржентинци ще атакуват

улиците на Порто Алегре днес за мача с Нигерия. Според информациите повечето от тях нямат билет За сметка на това привържениците ще запълнят фензоната в града и ресторантите, където да викат пред телевизора.

Игнорираха Иран при пристигането

им в хотела в Салвадор онзи ден за мача с Босна. Всички фенове и персонал, които чакаха играчите, ги зарязаха, за да гледат Бразилия - Камерун. Рейсът на Иран пристигна точно когато Фернандиньо вкара четвъртия гол за домакините.

Вярваме, че ще се класираме

обяви селекционерът на Иран Карлос Кейрош. За да стане това, Аржентина трябва да бие Нигерия с повече от 1 гол, а Иран да спечели срещу Босна днес. При победи с по 1:0 на "гаучосите" и иранците то за първи път на световни първенства жребий ще определи кой отбор ще се класира за следващия кръг. "Ако се стигне до жребий, няма да бъде честно за нито един от отборите", добави Кейрош.

Босненци заплашиха със смърт

рефера на мача им срещу Нигерия Питър О'Лиъри. Фенове на тима са пращали писма и са му писали в социалните мрежи, че ще го обезглавят. Съдията от Нова Зеландия отмени чист гол на звездата на Един Джеко и лиши балканците от шанс да продължат в следващия кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай