Медведев подписа декрет за подготовка на Световната купа

Медведев подписа декрет за подготовка на Световната купа | StandartNews.com

Горки. Руският премиер Дмитрий Медведев подписа декрет по повод подготовката за Фифа Купа на конфедерациите през 2017-та година и Фифа Световна купа през 2018-та, на които Русия да бъде домакин, съобщи ИТАР-ТАСС.

В понеделник, по веме на среща със заместник мин.-председатели, Медведев подчерта важността на тези интернационални събития и прикова вниманието на присъстващите по отношение на подготвителния процес на документацията.

Правителството одобри бюджета за Фифа Световна купа 2018, като той не трябва да превишава 664.1 млрд. рубли. Близо половината от финансирането ще дойде от федералния бюджет.

Междувременно програмата за Фифа Световна купа бе одобрена. Тя включва 292 съоръжения и мероприятия, включая 12 стадиона, 113 тренировъчни центра, 62 хотела, 11 летища, транспортни съоръжения, енергийни и телекомуникационни инфраструктури.

По-рано тази година президентът Владимир Путин подписа федералния закон, представящ някои нови мерки и легислативни промени по повод подготовката за домакинство на Фифа Световна купа 2018 и Фифа Купа на конфедерациите 2017.

Купата на конфедерациите, която традиционно предхожда Световната купа, ще се състои в Москва, Санкт Петерсбург, Казан и Сочи. Стадионът "Арена Открытие", където още текат строителни дейности, ще бъде основен за интернационалните събития. След състезанията той ще стане стадион-домакин за Спартак Москва, голям футболен клуб от руската столица.

През юни руският министър на спорта Витали Мутко обяви, че Русия може да увеличи разходите по сигурността на Фифа Световна купа 2018.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай