MAX Sport ще излъчи срещите от Световното клубно първенство на FIFA

Седем отбора ще се борят от 12 до 22 декември в Саудитска Арабия за трофея FIFA Club World Cup

MAX Sport ще излъчи срещите от Световното клубно първенство на FIFA | StandartNews.com

MAX Sport ще излъчи всички мачове от 20-ото издание на FIFA Club World Cup 2023TM. Популярният турнир ще се проведе в Саудитска Арабия между 12 и 22 декември 2023 г. и ще включва дебюта на европейския шампион Манчестър Сити, на кралете на Шампионската лига на КОНКАКАФ - Клуб Леон и на победителя от Копа Либертадорес - Флуминензе.

Японският отбор Урава Ред Дайъмъндс, египетският Ал Ахли и новозеландският Окланд Сити също са сред участниците, представляващи шестте континентални региона на FIFA. Клубът от Професионалната лига на Саудитска Арабия - Ал Итихад, ще се състезава в турнира, класирайки се като настоящия шампион във вътрешното първенство на страната домакин. Първенството на Саудитска Арабия също се излъчва в България по каналите на MAX Sport.

20-ото издание на Световното клубно първенство по футбол ще бъде последният път, в който се състезават само седем отбора, преди форматът да бъде разширен, за да включва 32 тима от 2025 г. Победител в последното издание на турнира беше испанският Реал Мадрид, който спечели трофея след победа над саудитския Ал Хилал с 5-3 през февруари 2023 г. в Мароко, но Реал няма да защитава титлата си след като загуби през изминалия сезон в Шампионската лига от Манчестър Сити.

Световното клубно първенство през 2023 г. ще се състои от седем мача, които ще се играят с продължения и дузпи, ако е необходимо, с изключение на мача за третото място, който ще премине направо към дузпи, ако след 90 минути футбол отборите завършат наравно. Мачовете ще се играят на стадион „Крал Абдула Спортс Сити“ и на стадион „Принц Абдула ал-Файзал“ в Джеда.

FIFA Club World Cup 2023TM ще започне на 12 декември с мача между Ал Итихад и Окланд Сити, който ще бъде излъчен на живо по MAX Sport 1 от 20:00 часа. Вторият кръг ще бъде на 15 декември, полуфиналите ще се проведат на 18-19 декември, а третото място и финалът ще се играят на 22 декември. Всички мачове от турнира ще бъдат предавани пряко по MAX Sport 1.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай