Манчестър Юнайтед удари и Арсенал

В 12-ата минута Букайо Сака изведе Габриел Мартинели сам срещу Давид де Хеа

Манчестър Юнайтед удари и Арсенал | StandartNews.com

Манчестър Юнайтед се наложи с 3:1 над Арсенал в последния мач от 6-ия кръг във Висшата лига. За „червените дяволи“ дебют в стартовите 11 направи новото 95-милионно попълнение – Антони, който отбеляза и първия си гол з новия си тим на „Олд Трафорд“.

След първата си загуба, който дойде след 5 поредни победи, Арсенал заема челната позиция във Висшата лига с 15 точки. Манчестър Юнайтед се изкачва до 5-ото място във временно класиране с актив от 12 пункта, с четвъртата си поредна победа.

В 12-ата минута Букайо Сака изведе Габриел Мартинели сам срещу Давид де Хеа, а крилото реализира за 1:0. Голът обаче беше отменен заради нарушение на Мартин Йодегор срещу Кристиан Ериксен в средата на терена.

След пробив по крайната линия в 30-ата минута, Мартинели стреля опасно по посока на вратата на Манчестър Юнайтед, но Де Хеа спаси. Само две минути по-късно Йодегор центрира за Мартинели, а той от своя страна стреля опасно с глава и отново само рефлекса на Де Хеа предотврати попадението.

В 35-ата минута след извеждащо подаване от Маркъс Рашфорд, новото попълнение на Манчестър Юнайтед – Антони, завъртя прецизно топката покрай Аарън Рамсдейл за 1:0. Така „червените дяволи“ се оттеглиха на полувремето с гол аванс.

Седем минути след началото на втората част, Сака се измъкна от Тирел Маласия и шутира опасно към вратата на Де Хеа, но ударът му не намери очертанията на вратата. В 60-ата минута след изчистване на Диого Далот, топката се озова в краката на Букайо Сака, който вкара изравнителното попадение за 1:1.

Шест минути по-късно Бруно Фернандеш изведе Маркъс Рашфорд зад гърба на защитата на Арсенал. Нападателят на „червените дяволи“ стреля в левия ъгъл на вратата на Рамсдейл и отбеляза за 2:1.

В 71-ата минута Габриел Жезус стреля опасно, но ударът му прелетя покрай страничния стълб на вратата.

Бруно Фернандеш изведе Кристиан Ериксен зад гърба на отбраната на Арсенал в 75-ата минута, а той от своя страна отклони за Раишфорд, който отбеляза на празна врата за 3:1 в полза на Манчестър Юнайтед.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай