Манчестър (С) се доближи до титлата в Англия

Манчестър (С) се доближи до титлата в Англия | StandartNews.com

Манчестър Сити се възползва по най-добрия начин от загубата на лидера Ливърпул от Челси и се доближи към титлата в Англия.

"Гражданите" на Мануел Пелегрини победиха с 2:0 като гости Кристъл Палас и станаха третив класирането, на една точка от втория Челси и на три от лидера Ливърпул. Те обаче са с мач по-малко, който ако спечелят, излизат първи.

Попаденията паднаха още преди почивката. Един Джеко и Яя Туре се разписаха за така важния успех и хвърлиха в екстаз гостуващата агитка.

Мачът започна по мечтан начин за гостите. Още в 4-ата минута Яя Туре с перфектно центриране намери Един Джеко и босненецът с глава не остави шансове на вратаря Сперони за 1:0.

След това двубоят се превърна в здрава битка, а головите положения не бяха чак толкова много. Пабло Сабалета и Джеймс Милнър имаха своите шансове, но те не бяха толкова чисти, за да удвоят.

В крайна сметка, точно гостите стигнаха до втори гол. В 43-ата минута Яя Туре направи страхотен пробив, справи се със защитата на Палас и с мощен шут не остави шансове на вратаря Сперони за 2:0.

Веднага след това попадение домакините имаха шанс да намалят преднината на опонента, но Камерън Джером направи непростим пропуск.

Малко след почивката и Джейсън Пънчън стреля опасно, но Джо Харт се намеси и предотврати намаляването на преднината на Сити.

До края имаше шансове за Яя Туре, Фернандиньо и Един Джеко да направят преднината на тима си класическа, но пропиляха възможностите.

Така Сити се поздрави с толкова важния успех и е вече със 77 точки, на три от Ливърпул. Кристъл Палас е с 43 точки в средата на таблицата и спокойно доиграва сезона.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай