„Лукойл Академик” с първа победа в Еврокъп

„Лукойл Академик” с първа победа в Еврокъп | StandartNews.com

Плоещ. Баскетболните шампиони от „Лукойл Академик" победиха като гости Асесофт (Плоещ) с 85:72. Успехът е първи за тима от Правец в тазгодишното издание на турнира Еврокъп. Така Лукойл Академик след 5 мача има една победа и четири загуби, като шансовете за класиране в следващата фаза на турнира не са големи. След седмица българският тим приема Апоел Мигдал.

Най-резултатен за „Лукойл Академик" бе Дейвин Уайт (на снимката) с 18 т и 6 асистенции. За домакините от Плоещ по 16 т вкараха Джералд Лий, Филип Адамович и Алхаджи Мохамед.

„Постигнахме изключително важна победа на нас. След четири седмици, в които допуснахме четири поредни загуби и играехме колебливо в последните минути, което ни костваше и крайния успех, най-после спечелихме в Европа. Нуждаехме се от този момент, за да могат момчетата отново да си повярват, че могат", заяви след победата треньорът на „Лукойл Академик" Мирослав Ралчев. Днес се очаква ръководството на тима да обяви дали ще има промяна в треньорския щаб.

По същото време „Рилски Спортист"регистрира втора поредна загуба в турнира ЕвроЧалъндж. При дебюта си в "Арена Самоков" домакините паднаха от беларуския „Цмоки" (Минск) със 73:78. Така воденият от Росен Барчовски отбор е твърдо последен в групата. Идната седмица „Рилски Спортист" е домакин на Муреш (Рум). Най-резултатен за българския отбор бе Златин Георгиев с 15 т. За гостите Винсънт Хънтър вкара 24 т и спечели 11 борби.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай