Лудогорец стартира днес в Шампионската лига

Битката в Подгорица е от 21,00 ч

Лудогорец стартира днес в Шампионската лига | StandartNews.com

Лудогорец стартира участието си в квалификациите на Шампионската лига тази вечер от 21,00 ч (б.в.) с гостуване на Будучност в столицата на Черна гора - Подгорица. По новите правила на УЕФА победителят се определя в един мач. При успех тази вечер във втория квалификацио­нен кръг на Лига Европа Лудого­рец ще срещне датския първе­нец Мидтиланд - на 25 или 26 август в Разград. Но при провал най-вероятно ще се наложи на треньора Павел Върба да си търси нова работа. В групата за мача се завърнаха Жоржиньо и Кешерю, които изкараха карантина заради коронавирус. Диема спорт ще излъчи мача пряко. 

"Будучност е доста атакуващ отбор. Очаквам тактически мач предвид факта, че всичко ще се реши в един мач. Очаквам здрав двубой, който ще се реши от индивидуалните единоборства. Вандерсон е контузен, също и Георги Терзиев. Двамата ще ни липсват, но имаме достатъчно футболисти, които да ги заместят. Контузията на Терзиев е по-сложна от очакванията. Вероятно ще бъде извън игра 3-4 седмици", каза Павел Върба на онлайн пресконференция преди мача.

"Играем в един мач и не можем да разчитаме на това, че ще имаме реванш. И двата отбора ще искат да спечелят, да вкарат гол и да продължат напред. Мисля, че мачът ще бъде достатъчно отворен. Факт е, че започнахме да правим промени. Ще бъда щастлив, ако възможно най-бързо новите футболисти се адаптират", каза още Върба.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай