Лудогорец постигна първа победа за 2019-та

"Орлите" надвиха трудно Ботев (Враца)

Лудогорец постигна първа победа за 2019-та | StandartNews.com

Лудогорец постигна първа победа през 2019-та година! Разградчани надиграха с 2:0 Ботев (Враца) като домакин в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Козмин Моци реализира в 33-ата минута, а в 38-ата Клаудиу Кешерю удвои. "Орлите" не стигнаха никак лесно до победата, тъй като и врачани имаха добри положения за попадение, две от които при 0:0.
В средата на първата част дебют със зелената фланелка направи и Станислав Манолев, който замени контузения Сисиньо.
Първата по-сериозна опасност бе пред вратата на гостите. Попа центрира към Кешерю, който се размина с топката пред голлинията. Малко след това Ботев можеше да излезе напред в резултата, но Антон Огнянов не съумя да уцели празната врата на Пламен Илиев, и не наказа редица грешки в защитата на Лудогорец. В 25-ата минута Недялков свали с глава към Даниел Генов, а той на свой ред стреля, но ударът му мина над напречната греда. В 33-ата минута Моци откри резултата след центриране на Марселиньо отдясно и удар с глава 1:0. Две минути по-късно удар на Попа мина покрай вратата. В 38-ата минута Лудогорец се добра и до втори гол. Кешерю получи пас от Марселиньо пред наказателното поле на Ботев и след бомбен шут с левия крак реализира за 2:0. 

В 56-ата минута разградчани бяха близо до трети гол. Марселиньо намери непокрития Кешерю пред границата на наказателното поле, румънецът шутира с по-слабия си десен крак, но Костов изби. Шест минути по-късно Пламен Илиев показа добър рефлекс и изби в корнер добър удар на Домовчийски от далеч. В 80-ата минута Марселиньо подаде намери Манолев, който с едно докосване изведе резервата Шверчок сам срещу Костов. Полякът преодоля вратаря на гостите, но си остави прекалено малък ъгъл и не уцели празната врата. В следващата атака Будинов пропусна сам срещу Илиев. Той копна добре топката, която прехвърли вратаря, но и вратата.
В ответната атака Ботев пропусна да се върне в мача. Будинов излезе сам срещу Илиев и копна топката над него, но прехвърли и вратата. 
В 90-ата минута Шверчок направи сериозен пропуск. След контраатака Попа изведе Лукоки, който не прояви егоизъм и намери Шверчок. Полякът, който остана очи в очи с гостуващия страж, стреля в аут, с което пропусна последното положение в двубоя.

ВИДЕО ОТ СРЕЩАТА ТУК

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай