Петък,

Лудогорец купува рентген за болницата в Разград

От: Пламен Вълков -
Лудогорец купува рентген за болницата в Разград
A
A
A

Футболистите на шампионите от Лудогорец, треньорският щаб и служителите на клуба ще закупят мобилна рентгенова система, която ще бъде дарена на МБАЛ "Иван Рилски" в Раздраг. Това обяви официалният сайт на "орлите".

До идеята за дарението се е стигнало, след като е станало ясно, че в лечебното заведение има остра нужда от подобен апарат за диагоностициране на хора с дихателни проблеми.

Ето какво написаха от Лудогорец на сайта си:

"ПФК Лудогорец се включва отново в битката с разрастващата се пандемия от COVID-19. Треньори, футболисти и служители на клуба събраха средства за закупуването на мобилна рентгенова система, която ще бъде дарена на МБАЛ "Иван Рилски" в Разград. До идеята за дарението се стигна, след като стана ясно, че има остра нужда от подобен апарат за диагностициране на хора с дихателни проблеми в следствие на коварната болест. 

Но това не е всичко. Лудогорец набира средства и за купуването на CR система за образна диагностика, чиято манипулация заедно със споменатия по-горе рентгенов апарат, ще позволи напълно безопасно на лекарите в разградската болница да работят дистанционно с пациенти, болни от корона вирус. За CR системата е осигурена само част от необходимата сума, като Клубът призовава и други фирми от града да се включат с пари за закупуването й.

Както е известно, от началото на пандемията от COVID-19 ПФК Лудогорeц направи няколко сериозни благотворителни кампании в Разград и региона. В края на месец април собствениците на клуба Кирил и Георги Домусчиеви дариха 250 000 лева на МБАЛ "Иван Рилски" в Разград за закупуване на PCR апаратура, тестове и оборудване на инфекциозното отделение. Месец по-късно братя Домусчиеви осигуриха на медиците в същата болница 1000 бързи теста, спринцовки инфузионни помпи, както и защитни облекла от най-висок клас за работа със заразени от COVID-19".

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички