Лудогорец и Локо (Пд) откриват футболният сезон днес

Двубоят за Суперкупата на България е от 20,30 ч на ст. "Васил Левски"

Лудогорец и Локо (Пд) откриват футболният сезон днес | StandartNews.com

С двубоя за Суперкупата тази вечер между шампиона Лудогорец и носителя на Купата на България Локомотив (Пловдив) стартира официално и футболният сезон 2019/2020 в България. Двубоят е от 20.30 часа на Националния стадион "Васил Левски".

Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заяви, че срещата ще бъде последна проверка преди участието на отбора в квалификациите за Шампионската лига, където на 10 юли се изправя срещу унгарския Ференцварош.

Осемкратният шампион дотук има три победи в Суперкупата на България от общо шест участия. Нова победа в надпреварата ще изравни Лудогорец по успехи с ЦСКА.

Миналата година шампионите се наложиха над Славия с 1:0 в двубоя за трофея. Първото участие на Лудогорец за Суперкупата отново беше срещу Локомотив, като това се случи през 2012 г. Тогава тимът от Разград победи с 3:1, а малко по-рано двата отбора играха и във финала за Купата на България.

Пловдивчани се надяват за първи път да спечелят Суперкупата.

"Разполагаме с 18 футболисти за мача с Лудогорец. Мачът ще е по-лек от финала с Ботев. Излизаме срещу много сериозен отбор, с много добра организация. Виждате каква селекция направиха, ние обаче има с какво да ги изненадаме. Моят отбор има характер", каза преди срещата треньорът на Локомотив Бруно Акрапович.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай