Лудогорец направи удар! Ново острие и 500 000 евро кредит

Досега Руан Секо играеше под наем

Лудогорец направи удар! Ново острие и 500 000 евро кредит | StandartNews.com

Лудогорец направи нов удар по време на зимния трансферен прозорец. Българският шампион прати халфа си Нонато в бразилския Сантос, като в замяна получи правата на Руан Секо, а и получи кредит от 500 хиляди евро при бъдещи преговори с южноамериканския клуб, съобщава местната медия Globo, цитирана от gol.bg.

Според сделката Сантос получава окончателно правата на Нонато, а Лудогорец - тези на централния нападател Руан Секо. Досега Руан Секо играеше под наем при "орлите".

Нонато игра под наем в Сантос от миналия месец август, като в споразумението има клауза за откупуване на правата му за приблизително 1,5 милиона евро. Бразилецът вече подписа договор със Сантос до месец декември 2026 година.

В същото време Сантос продаде на "орлите" нападателя Руан Секо за един милион евро. Двата клуба обаче не са разменяли трансферни суми, а Лудогорец ще има кредит от 500 хиляди евро, който ще важи при преговори само за футболист на Сантос до края на 2026 година. Така ако българският първенец хареса футболист на бразилския гранд, то той ще има отстъпка от половин милион евро при евентуален трансфер.

Нонато не игра в първия мач на Сантос срещу Оесте, тъй като получи оток на крака и бе оставен да почива, но трябва да е на линия за отбора си в двубоя срещу Понте Прета в четвъртък (25 януари) в Кампеонато Паулиста. 

Руан Секо има 17 мача, 5 гола и една асистенция за Лудогорец във всички турнири от началото на сезона. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай