Лоша новина за продажбата на "Левски"! Причината

Има официален отказ за сделката

Лоша новина за продажбата на "Левски"! Причината | StandartNews.com

Очакваната смяна на собствеността в "Левски" няма да се случи. Това стана ясно от официална позиция на холдинга United Group, който от няколко месеца бе в преговори с Наско Сираков.

В подписана от председателя на Надзорния съвет Драган Шолак декларация става ясно, че двете страни не са се разбрали и сделка няма да има.

"Във връзка с големия обществен интерес към потенциалната сделка между United Group и/или Sport Republic, свързана със собствеността на ФК "Левски", бих искал да ви информирам, че преговорите за придобиване на клуба завършиха неуспешно.

Положихме сериозни усилия и приложихме цялата си професионална експертиза, за да преструктурираме основно дълговете на ФК "Левски" и да развием стабилен бизнес модел, който да гарантира устойчив успех на клуба - както очакват многобройните поддръжници и фенове на ФК "Левски" в България.

За съжаление не постигнахме успех. Бих искал да изразя специалната си благодарност към министъра на младежта и спорта г-жа Весела Лечева и българските институции за подкрепата и ангажираността им по време на целия процес.

Драган Шолак

Основател и председател на Надзорния съвет на United Group Водещ инвеститор в Sport Republic"

Новината безспорно е много тежък удар за "Левски", който продължава да се намира в тежка финансова криза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай